Úgy néz ki, csak közöttük dőlhet el a verseny, de Contadornak túl nagy a hátránya.

Hirdetés

A favoritok csoportja a papírformának megfelelően az utolsó hegyen esett szét, az élen csupán Froome és Contador maradt az utolsó három kilométeren, amikor a kenyai-brit folyamatos kigyorsításokkal próbálkozott. Froome egy hajszálnyi előnyre is szert tett az élete utolsó Vueltáját teljesítő Contadorral szemben, de a spanyol rögtön felzárkózott és végül együtt értek célba.

A győzelmet elvitték a szökevények, Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) könnyedén hajrázta le a lejtmenetben felzárkózó Jan Polanc-ot (UAE Team Emirates) és szökevénytársát, Rafal Majkát (Bora Hansgrohe). A francia élete első szakaszgyőzelmét szerezte háromhetes körversenyen.

Bár igen brutálisnak tűnt az erőkülönbség a szakasz utolsó hegyén, Nibali, Aru, Zakarin és Chaves megúszták a napot csupán 17 másodperccel, de ha így folytatják, semmi esélyük nem marad a győzelemre. Adam Yates, Nicholas Roche és Van Garderen már 18 másodpercet kapott, de a nap vesztese egyértelműen Romain Bardet, aki több mint egy perc veszteséggel zárta a napot.

Contador szép lassan lépked fel az összetettben, 3 perc 10 másodperc hátránya már a 17. helyre elég, míg a második helyen lévő Chaves már közel fél perc különbséggel követi az élen álló Froome-ot. Nicolas Roche némi meglepetésre tartja magát a harmadik helyen, de Nibali és Van Garderen is még belül az egy percen. Az összetett tehát továbbra is szoros, viszont nem látni, hogy ki lesz az, aki egyáltalán be tudja támadni Froome-ot.

Holnap hegyi befutón kaphatunk választ a kérdésre.

A 2017-es Vuelta a Espana 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet