Annyira félt a mezőny a széltől, hogy még szökés sem alakult ki. Történt viszotn sok más…

 

Hirdetés

A mezőny maradt egyelőre Franciaországban, viszont az útvonal végig a tengerpart mellett haladt, ami különösen feszültté tette a 201 kilométeres szakaszt. Sajnos nem is maradtak el a bukások, az egyik folyamán Anass Ait el Abdia (UAE Team Emirates) és Javier Moreno (Movistar) fel is kellett, hogy adja a versenyt.

Szökés nem alakult ki ezen a napon, viszont voltak próbálkozások a leszélezésre, de az igazi haddelhadd két kilométerrel a cél előtt következett be. A Quick-Step három emberrel előre állt és atomjaira szakította a mezőnyt. Már csak bő 800 méter volt hátra, amikor Yves Lampaert (Quick-Step Floors) még egy lapáttal rátett a mezőny elején, és egy jobbos kanyar után kihasználva a további furcsa kanyarulatokat egyedül ért a célba és megnyerte a szakaszt. Lampaert sosem nyert szakaszt nagy körön és a győzelmével az összetettben is átvehette a vezetést.

Az összetett menők közül Nibali nyert nyolc másodpercet Froome-on, Arun és Adam Yates-en. Bardet és Contador 13 másodpercet kapott Nibalitól.

A 2017-es Vuelta 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet