Az elmúlt években mintha sportot űznének a szervezők a kanyargós és veszélyes befutókból. Ez a Vuelta 4. szakaszán sem volt másként.

Stéphane Rossetto (Cofidis), Diego Rubio, Nicholas Schulz (Caja Rural-Seguros RGA), Juan Felipe Osorio (Manzana Postobon) és Johan Le Bon (FDJ) voltak a nap szökevényei, miközben az újdonsült vörös trikós Chris Froome csapata, a Team Sky hátul 4 perc környékén kontrollálta az előnyüket. A hosszú etap során egy szeles részen a szökés felmorzsolódott és csak Rossetto és Rubio maradtak elöl.

Hirdetés

A szökést nyolc kilométerrel a cél előtt érte utol a mezőny. Sebastian Molano (Manzana Postobon) még bevállalt egy támadást, de rögtön utolérték.

A rengeteg kanyarral tarkított utolsó két kilométeren kiemelten fontos volt a jó felvezetés. Aki az utolsó kombinációt az élen kezdte meg, óriási előnnyel sprintelhetett a győzelemért. Köztük volt Juan José Lobato (Lotto NL Jumbo), aki előnyös pozícióját nem tudta győzelemre váltani, mert Matteo trentin (Quick-Step Floors) csapata remek munkájának kösöznhetően magabiztosan sprintelte le a hajrában. Az esélyesek azonos idővel érkeztek, egyedül Domenico Pozzovivo járt pórul, aki éppen a 3 kilométeres kapu előtt keveredett bukásba és 3 perc  időhátrányt szenvedett el. Korábban Wilco Kelderman (Team Sunweb) is bukott, de ő fel tudott érni a sorra és időhátrány nélkül zárta a napot.

Tovább folytatta a gyengélkedést John Degenkolb (Trek Segafredo) és rafal Majka (Bora Hansgrohe) is, akik ezúttal sem tudták tartani a lépést a mezőnnyel és percekkel a győztes után érkeztek a célba.

A 2017-es Vuelta a Espana 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet