Primoz Roglic nyerte meg a Vuelta a Espana spanyol országúti körversenyt, ezzel első szlovén kerékpárosként diadalmaskodott háromhetes viadalon.

A Jumbo-Visma 29 éves bringása a tavalyi Tour de France-on negyedik lett, az idei Giro d’Italián pedig harmadikként végzett. A Vueltán a 10. szakasz, az egyéni időfutam megnyerése után vette át az összetett éllovasát illető piros trikót, és ezt követően végig meg is őrizte. Roglič a pontverseny győzteseként a zöld trikót is kiérdemelte.

Hirdetés

Az összetett második helyén a Movistar 39 esztendős spanyol világbajnoka, a 2009-es győztes Alejandro Valverde végzett, aki ugyancsak nyert egy etapot.

Harmadikként pedig az első Grand Tour-viadalán szereplő, 20 esztendős Tadej Pogačar zárt. A szlovén versenyző – aki két éve a Tour de Hongrie összetettjében lett harmadik – eredetileg tapasztalatot gyűjteni érkezett a spanyol körversenyre, ám a dobogó és a legjobb fiatalt illető fehér trikó megszerzése mellett három hegyi szakaszt is megnyert. A hegyi menők vetélkedésében a francia Geoffrey Bouchard zárt elsőként a 3272.2 kilométer össztávú Vueltán.

A vasárnapi záró szakaszon, a Fuenlabrada és Madrid közötti 106.6 kilométeren szokás szerint már csak „ünnepeltek” a kerékpárosok, olyannyira, hogy a Burgos spanyol kerekese, Jesús Ezquerra a táv korai szakaszán kerékpárján ülve kérte meg a csapatkocsiban ülő barátnője kezét a meze zsebéből előhúzott gyűrűvel.

A madridi sprintbefutón a holland Fabio Jakobsen bizonyult a leggyorsabbnak az ír Sam Bennett és a lengyel Szymon Sajnok előtt. Jakobsen a 4. etap után másodszor ünnepelhetett szakaszsikert.

A következő nagy körversenyig tavaszig kell várnunk, akkor viszont Budapest látja majd vendégül a Giro d’Italia mezőnyét 😉

A 2019-es Vuelta a Espana 21. szakaszának végeredménye és a végső összetett:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet