Miguel Angel Lopez (Astana) ismét nagyot ment, de a vörös trikósnak így is elég volt csak hagynia, hogy az ellenfelei kivégezzék saját magukat.

Látva a 2510 méteres befutót, szinte borítékolható volt, hogy nem klasszikus szökevénysikerre kell készülnünk a Vuelta 15. szakaszán. Habár többek között Adam Yates  (Orica-Scott) és Romain Bardet (AG2R) is öngyilkos akcióra vállalkozott, hiszen több mint 60 kilométerrel a cél előtt, az Alto de Hazallanas hegyen támadtak, végül nekik sem jutott sok babér a szakaszon.

Az összetett szempontjából első igazán fontos támadás 26 kilométerrel a cél előtt megtörtént: Alberto Contador és Miguel Angel Lopez (Astana) léptek el a mezőnytől. A Sky csak egy kicsit növelte a tempót, hogy Contadorék ne jussanak egy percél távolabb, viszont ez a sebességnövekedés is elég volt ahhoz, hogy leszakítsák az összetett hetedik helyén álló David De La Cruzt (Quick-Step Floors), aki a nap végéig teljesen el is szállt az összetett szempontjából.

Adam Yates közben elöl leszakította magáról Romain Bardet-t, de sajnos erőfeszítései hiábavalóak voltak, hiszen Lopez 5,5 kilométerrel a cél előtt robbantott és egy kilométer alatt utolérte az egy perc előnnyel vezető Yatest-t, aki néhány száz méterig bírta csak a kolumbiai tempóját, míg teljesen vigyázzba nem álltak a lábai.

Contadort villámtempóban utolérte Froome csoportja, sőt a spanyol egy kilométerrel a cél előtt le is szakadt róluk. Végül Lopez ismét magabiztosan nyert szakaszt a Vueltán, és az összetettben és előrelépett a hatodik helyre, csapattársa, Fabio Aru elé.

Az egy kilométeres kapu előtt még Ilnur Zakarin (Katusha Alpecin) eredt Lopez nyomába, és az orosz végül 36 másodperces hátrányban be is futott a második helyen. Utánuk Kelderman (9 másodperc), valamint Chaves és Froome (11 másodperc) futottak be. Nibali közel egy, Contador majdnem másfél percet kapott Lopeztől.

Chris Froome egy perc fölé növelte az előnyét az összetettben a második helyen álló Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) előtt, aki bár próbálkozott az utolsó hegyen, de nagyon hamar utolérték. A harmadik helyre Wilco Kelderman (Sunweb Team) lépett előre, de továbbra is szoros az összetett egészen a tizedik helyig.

A 2017-es Vuelta a Espana 15. szakaszának végeredménye és az összetett álllása:

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet