Alberto Contador sokadjára is bebizonyította, hogy a vuelta után óriási űrt hagy majd maga után a profi kerékpársportban.

Tizenöt kilométerrel a rajt után Bob Jungels, Matteo Trentin (Quick Step), Nicolas Roche (BMC), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Julien Duval (AG2R La Mondiale), Davide Villella (Cannondale-Drapac), Floris De Tier, Juanjo Lobato (LottoNL-Jumbo), Rui Costa, Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Laurens De Vreese (Astana), Edward Theuns, Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Ivan Garcia Cortina (Bahrain-Merida), Dani Navarro, Kenneth Vanbilsen (Cofidis), David Arroyo (Caja Rural-Seguros RGA) és Juan Felipe Osorio (Manzana-Postobon) lépett el a mezőnytől. A főmezőny az elmúlt napok történései alapján nem sok energiát fektetett az üldözésükbe, előnyük a nap során a 15 percet is elérte.

Hirdetés

A dombos napon elsőként Garcia támadott 34 kilométerrel a cél előtt. A fiatal spanyol egy perc előnyt tekert össze magának, de hátrébb sem maradtak tétlenek az erősebb hegyimenők. Tizenhat kilométerrel a cél előtt Romain Bardet támadott, aki bár először önmaga ért fel Garciára, végül először Roche és Costa kettőse is felzárkózott. Sőt, az utolsó kilométerekre ismét egy közel tízfős csoport hajrázott a győzelemért. A legjobban Thomas De Gendt (Lotto Soudal) osztotta be az erejét és elsőként haladt át a célvonalon.

Az esélyesek tehát úgy tűnt ma tényleg pihenőnapot vesznek ki, de Alberto Contador ismét másként gondolta. Tíz kilométerrel a cél előtt egy csapattársa segítségével megindult és senki nem tudta tartani vele a lépést. Egyedül Ilnur Zakarin próbálkozott az üldözéssel, de hamar kiderült, hogy egyedül semmi esélye sincs. Contadornak 45 másodpercre sikerült elgurulni Froome-ék csoportjától, de a skyosok ezúttal a Sunweb hathatós segítségével beérték a spanyolt és végül semmi nem változott az összetettben.

Holnap az utolsó kemény szakasz következik és a legendás Angliru hegyi befutójával.

A Vuelta 19. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet