Folytatódott az év első profi országúti kerékpáros körversenye, ezúttal enyhén emelkedő befutóval.

Hirdetés

Unley és Stirling között enyhén dombos terepen kellett leküzdenie a versenyzőknek 148 kilométert, amelynek végén ezúttal sem a szökevények örülhettek. A finoman emelkedő befutón először Peter Sagan (Bora-hansgrohe) tűnt a nyerőnek, de ezúttal a szélárnyékából kibújó Caleb Ewan volt a gyorsabb. A Mitchelton-Scott ráadásul kettős győzelmet aratott, ugyanis Daryl Impey az út másk szélén már Sagannal együtt indított, azonban a dél-afrikainak kitartott az ereje a célig. A szlovák világbajnok elé még csapattársa, Jay Mccarthy is be tudta lökni a kerékpárt.

Mivel Greipel már a nap korábbi szakaszában megúszott (7 perces hátránnyal ért a célba), Ewan már nem csak a fiatalok versenyében, hanem az abszolút összetettben is átvette a vezetést.

A 2018-as Tour Down Under 2. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet