Nem akármilyen végjátékot láthattunk a 2018-as Spanyol Körverseny egyik utolsó hegyi befutóján. A rendező azt sem tudta, melyik drámát mutassa.

Sokáig, egészen az 59. kilométerig kellett várni arra, hogy ellépjen egy életképes szökevénycsoport. Ekkor viszont 26-an iramodtak neki, köztük Nibali, De Gendt, De La Cruz, Majka és Zakarin.  De Gendt ügyesen gyűjtögette a pontokat, így a nap végére átvehette a vezetést a pöttyös trikóban.

Hirdetés

Az utolsó emelkedőre elegendő előnnyel fordult rá az elmenés ahhoz, hogy egymás között meccseljék le a szakaszgyőzelmet. A helyenként 20% fölötti meredekségű Alto del Balcón de Bizkaia emelkedőn a baszk szurkolók üdvrivalgása közepette óriási show-t nyomtak le a szökevények. A legvégén teljesen elcsigázva, mintegy lassított felvételként ért be mindenki a saját zsírján. A lószparádét végül Michael Woods (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale) nyerte nem sokkal a nagyot hajrázó Dylan Teuns (BMC Racing Team) előtt.

Nagyot csatáztak az összetett élmenői is. Valverde újra jó formában versenyezve többször is betámadta a vörös trikóst, de a Yates-testvérek egészen az utolsó száz méterekig remekül kontrollálták az eseményeket. Ekkor viszont Valverdének sikerült otthagynia őket és Masszal karöltve 8 másodpercet hoztak a brit ikreken. A Movistarnál most már egyértelmű, hogy Valverdéért fognak menni, hiszen Quintana nem bírta a meredeket, több mint egy percet kapott csapattársától. Rosszul járt Kruijswijk is, aki ismét lecsúszott a dobogóról, Mas áll most már az összetett harmadik helyén.

A 2018-as Vuelta a Espana 17. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet