Nem biztos, hogy a francia volt a legerősebb, de ő indított a leghamarabb. Az összetett éllovasai közül többen is időt veszítettek.

Hirdetés

Ez a nap ismét nem a szökevényekről szólt. Heten ugyan már a rajtnál elléptek a mezőnytől, de esélyük ismét nem volt a szakaszgyőzelemre. A hatodik szakaszhoz hasonlóan ismét a szűk, rossz minőségű utak és az oldalszél játszotta a főszerepet a végjátékban. Ennek megfelelően harmincfősre zsugorodott az élcsoport, sokan kapta defektet (köztük Nairo Quintana) vagy estek el a bukásokban (köztük Michal Kwiatkowski).

Megannyi sikertelen próbálkozás után három kilométerrel a cél előtt Tony Gallopinnek (AG2R) sikerült elszöknie a mezőnytől. A francia meggyőző előnnyel nyerte meg a szakaszt, mögötte a mezőnyhajrát a világbajnok Peter Sagan nyerte Alejandro Valverde előtt. A spanyol a pont és a kombinációs trikó összesítésében is átvette a vezetést és az összetettben is csak 47 másodperc a hátrány a vörös trikót őrző Rudy Molard mögött. Gallopin sikeres szökésének köszönhetően feljött az összetett ötödik helyére, Kwiatkowski viszont fél percet veszített és már csak a hatodik.

A 2018-as Vuelta a Espana 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet