Némiképp szürreális látványnak lehettünk tanúi a 40. Magyar Körverseny királyszakaszán, két magyar bringás is a dobogón.

Hirdetés
4. szakasz: június 15., szombat – Karcag – Kékestető – 138 km

Móricz Dániel (Pannon Cycling Team), Per Gorazd (Adria Mobil Cycling) és az ausztrál Cyrus Monk (EvoPro Racing) sok-sok sikertelen szökési kísérlet után hozták a nap sikeres akcióját. A hármas biztonságos távolságban, néhány perccel tekert a mezőny előtt, a királyszakasz előtt nem sok esélyük volt a hazaérésre.

A szökevények 10 kilométerrel a cél előtt fogtak kezet egymással, jött a még egészen nagy létszámú mezőny, de az események hamar felgyorsultak. 8,2 kilométerrel a cél előtt Jan Barta támadott az Elkovból, de a prológ győztesét utolérték Mátraházánál. Az akció arra viszont jó volt, hogy sokan leszakadjanak, köztük a címvédő Manuel Belletti is. A mátraházai meredeken Munoz indult az Androniból, de Lopez támadása volt az igazán életképes a Kométából. A sárga trikós Neilands hamar elit társaságban találta magát: Valter Attila és Dina Márton tudott csak a lett bajnokkal maradni, illetve később még Visconti tudott felkapaszkodni rájuk.

A kialakult helyzet a Kométának volt a legjobb, hiszen Dina pihenhetett, a sárga trikósnak sem volt fontos támadni, így Valter próbálkozott először. Az utolsó kilométereken azért Neilands is belószolt, így a hármas utolérte Lopezt, Neilands pedig egyedül haladt a cél felé és újabb szakaszt nyert. A második helyen a magyarok értek be nem sokkal később, Dina Márton és Valter Attila sorrendben. Neilands ezzel lényegében bebiztosította az összetett győzelmét, a magyarok pedig büszkék lehetnek a mai teljesítményükre, hiszen feljöttek az összetett dobogójára is.

A 2019-es Tour de Hongrie 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Fotók: Vanik Zoltán / tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

  1. A *csak magyarok tudták tartani a sárga trikóst* tán jobban leírja a helyzetet, legalább is kétértelműségtől mentes.

    Nagy gratuláció nekik! ?

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet