Egy olimpiai bronz és két világbajnoki ezüst után Európa-bajnoki ezüstérmes lett Vas Kata Blanka. A még mindig csak 19 éves kerékpáros elképesztő versenyzéssel utasított maga mögé egy kivétellel mindenkit az U23-asok cyclocross kontinensviadalán, ahol a leggyorsabb kör is az övé lett.

Hirdetés

A magyar kerékpársport utolsó Európa-bajnoki aranyérmét Szabolcsi Szilvia nyerte 1999-ben, pályakerékpárban. Az eredmények azt mutatják, nem kell már sokáig várnunk, hogy ismét hazai EB aranynak örülhessünk, most a cyclocross szakágban állhatott fel magyar kerekes a dobogó második fokára.

Blanka néhány héttel ezelőtt mountain bike világbajnoki ezüstérmet is szerzett, majd 10. lett a Koppenbergcrosson. Buzsáki Virággal az oldalán ifjúsági olimpiai bronzérmes, valamint tavalyi cyclocross világbajnoki ezüstérmes is. Ha létezik a sportág polihisztora kifejezés, akkor rá illik talán leginkább, hiszen 3 szakágban is a világ legjobbjai között teker. Egy televíziós riportban a folytatásról azt mondta, szeretne jó eredményeket elérni a szezon hátralévő részében, de talán erre még ő sem gondolt.

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint: „A nehéz év ellenére tűzijátékot rendeztek a magyar bringások idén, így újra felkerültünk a kerékpározás világtérképére. Meg kell emelnünk a sisakunkat a magyar utánpótlásnevelés, az edzők, a nevelőegyesületek, a versenyszervezők és a versenyzők előtt is.

A futamról készült videós összefoglalót itt nézhetitek meg.

Címlapfotó: UEC

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet