Ha volt előzetesen egyértelműen a sprinterek számra kijelölt etap ezen a Vueltán, akkor az a hétfői volt. A szakasz nem is okozott meglepetést, a szökevények egy pillanatig sem veszélyeztették a mezőnyhajrát, ami a papírformának megfelelően alakult.   

Hirdetés

A mozgalmas hétvégi kezdést követően előzetesen egyértelműnek tűnt, hogy a hétfői etap a sprinterek számára kínált elsőrangú lehetőséget, az Ibi és Alicante között megrendezett 180 kilométeres, egyetlen komoly emelkedőt tartalmazó szakaszon.

Tudták ezt a versenyzők is, így a kisebb spanyol csapatok versenyzőin kívül senki nem próbálkozott szökéssel. A tegnap a hegyi trikót megszerző Ángel Madrazzo és csapattársa Diego Rubio (mindketten Burgos-BH), valamint Hector Saez (Euskadi-Murias) ugyan 6 percre is ellépett, a mezőny azonban végig kontroll alatt tartotta próbálkozásukat.

Madrazzo a hegyi hajráknál szerzett pontokkal megtartotta a pöttyös trikót, ezt leszámítva azonban a nap szinte teljesen eseménytelenül telt. A szökevényeket az utolsó emelkedő után nem sokkal megfogták (ekkor még 40 km volt hátra) és ugyan a hegyen pár sprinter megúszott, közülük csak a sérüléssel bajlódó Gaviria nem tért vissza a főmezőnybe. A gyors lejtmenetben mindenki más visszazárkózott, jöhetett a mezőnyhajrá.

Az utolsó pár száz méteren Edward Theuns (Trek-Segafredo) kapott tökéletes felvezetést, a kitűnő formában tekerő Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) azonban ott volt a kerekén és ismét verhetetlennek bizonyult. Az ír a tökéletes pillanatban indított és megnyerte a szakaszt Thenus és Mezgec előtt.

A piros trikó Nicholas Roche (Sunweb) birtokában maradt, teljessé téve az ír rajongók örömét. Vezető pozícióját valószínűleg holnap sem fenyegeti majd semmi, hiszen kedden egy újabb mezőnyhajrával kecsegtető etap vár majd a mezőnyre.

A 2019-es Vuelta a Espana 3. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet