Pépessé rágcsált közhely, hogy a Vueltán nem kell heteket várni az esélyesek akcióira, de a második szakasz eseményei még így is több mint meglepők voltak.

Hirdetés

Ha csak felületesen pillant rá az ember a szintrajzra, még akár mezőnyhajrát is kinézhetett volna a 2019-es Vuelta második szakaszából, de nem véletlenül kapott második kategóriás besorolást az Alto de puig Llorenca. Hiába csak 340 méter magas, közel húsz százalékos részei atomjaira szaggatta a mezőnyt, a nap elején alakult szökevényeknek semmi esélyük nem maradt a szakaszgyőzelemre.

A hegyen Davide Formolo (Bora – hansgrohe) és Alejandro Valverde (Movistar Team) diktálták a tempót, ami sok volt Esteban Chavesnek (Mitchelton – Scott), Steven Kruijswijknek (Jumbo – Visma). Az emelkedőn sorozatosak voltak a támadások, ment Formlo, Latour és Valverde is, végül egy hatfős elmenés alakult ki az élen Quintanával, Roglič-csal, Uránnal, Aruval, Roche-csal és Nievével.

Ez a csoport 20 másodpercre tudott eltávolodni a leszakadt hegyimenőktől, de nem ez volt a legnagyobb meglepetés, hanem az, hogy Nairo Quintana három kilométerrel a cél előtt faképnél hagyott mindenkit és öt másodperc előnnyel hazaért. A kolumbiai utoljára három évvel ezelőtt nyert szakaszt a Vueltán.

A vörös trikót a tapasztalt róka Roche vette át, aki 2013-ban már viselhette ezt a ruhadarabot. Az ír előnye csupán két másodperc Quintanával szemben. Harminchét másodperccel a győztes után érkezett a vert had, Sergio Higuita (EF Education First) vezetésével, de ebben a csoportban jött Valverde, Kelderman, Pogačar, Chaves, Formolo és Majka is. Kruijswijk és Fuglsang ma ki is szálltak az összetettért folytatott küzdelemből, bő másfél percet kaptak Quintanától.

A 2019-es Vuelta a Espana 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet