A movistarosok fordulópontja lehetett volna a mai, ehhez képest további időt veszítettek. Kruijswijk 31 évesen csak odaérhet végre egy Grand Tour dobogóra.

A nap elején a specialisták közül Rohan Dennis (BMC Racing Team) hozta a kötelezőt és hamar egyértelművé vált, hogy nem nagyon fogja őt senki sem megközelíteni. Meglepetésre, csapattársa, Rosskopf jutott hozzá a legközelebb, de még őt is 50 másodperccel verte a végelszámolásban. Dennis ezzel mindkét időfutamot megnyerte ezen a Vueltán.

Hirdetés

Az összetett menők közül sokan elég durván bekezdtek. Úgy tűnt, Kruijswijk csodát tesz, Valerde pedig a papírformának megfelelően átveszi a vörös trikót, de a szakasz második felén durván visszaestek. Kruijswijk Quintana nagyon gyenge időfutamának köszönhetően végül felért az összetett harmadik helyére, Yates pedig hét másodperccel növelte az előnyét az összetettben Valverdével szemben. Hasonlóan rosszul járt a másik kolumbiai, López is, aki a hatodik helyre esett vissza.

A 2018-as Vuelta a Espana 16. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet