Máris megvolt a Vuelta első hegyi befutója, ahol a Sky magához ragadta a kezdeményezést, de ezúttal nem végeztek tökéletes munkát.

Kwiatkowskit egy hajszál választotta el a nap elején a vörös trikótól, így várható volt, hogy csapata, a Sky mindent elkövet majd annak érdekében, hogy átvehessék a vezetést az összetettben.

Hirdetés

A forgatókönyv számukra tökéletesen is alakult. A nap elején elment egy hétfős szökés, amit gond nélkül kontrollált a mezőny. Pierre Rolland (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale) maradt a szökésből legtovább talpon, de őt is hamar, 19 kilométerrel a cél előtt fogták el.

Innentől szinte csak a Sky ment elöl tempót. Lassan, de biztosan morzsolódott a mezőny. Sagan már a hegy elején, hat kilométerrel a cél előtt pedig a vörös trikós Dennis is elszállt. Még nagyobb meglepetés, hogy ugyanekkor a sérült hadosztály, Nibali és Porte is leszakadt az élcsoportról. Rengeteget kaptak a célig, innentől már csak a szakaszgyőzelem lehet reális cél számukra – ha folytatják egyáltalán.

Az utolsó kilométereken Laurens De Plus (Quick-Step Floors) próbálkozott még egy szökéssel, de a megmaradt élcsoport kontroll alatt tartotta ezt a próbálkozást is. Alig 700 méterrel a befutó előtt Alejandro Valverde (Movistar Team) ragadta magához a kezdeményezést, de látható volt, hogy még nem megy teljesen nyélen a spanyol. Kwiatkowski ekkor a verseny hevében vélhetően taktikai hibát vétett, amikor kikerülte Valverdét és az utolsó kanyarra elöl fordult rá. Valverde okosan kihasználva a helyzetet csak az utolsó 50 méteren bújt ki a lengyel országúti bajnok szélárnyékából, de csont nélkül vitte a szakaszt.

Az összetettben is ugyanez az állás, Kwiatkowski átvette a vörös trikót, előnye 14 másodperc Valverdével szemben. Az összetettre esélyek közül Nibali és Porte mellett Zakarin veszített sokat, vélhetően egy korábbi bukás során elszenvedett sérülései hátráltatták. Az orosz egy percet bukott el a mai napon, míg a többiek néhány másodperccel Valverde után érkeztek.

A 2018-as Vuelta a Espana 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet