Voltak, akik a Touron és a Girón megszokott, alattomos szakaszokat hiányolták a Vueltáról, hát most megkapták.

Hirdetés

A rajt után nem sokkal háromfős szökevénycsoport lépett el a mezőnytől. A pöttyös trikós Luis Angel Maté (Cofidis), Jorge Cubero (Burgos-BH) és az összetett esélyeit hamar elveszítő Richie Porte (BMC) egészen 33 kilométerrel a cél előttig kitartott a mezőny előtt.

Ekkor gyilkos tempóra kapcsolt a mezőny. A rengeteg terelőszigettel tagolt úton mindenki elöl akart lenni, így nem csoda, hogy egy kanyarban el is estek páran. A földre került versenyzők csúnyán összetörték magukat, de végül mindenki folytatni tudta.

A problémák még azonban itt nem értek véget. Nagy oldalszél támadt, ami 4 darabra szakította a mezőnyt. Ha ez még nem lett volna elég, Wilco Kelderman (Sunweb Team) defektet is kapott. A hollandért hiába maradt hátra a teljes csapata, végül csak azt tudták elérni, hogy a 2-es és a 3-as csoport összezárt. A nagy nevek közül Keldermanon kívül itt tekert Thibaut Pinot (FDJ) is. Ez a csoport a célig 1 perc 44 másodpercet kapott a többiektől.

Az élen közben főleg az EF Education csapata mindent megtett azért, hogy a leszakadottakkal legközelebb csak a befutó után találkozzanak. Brutális tempóban tekert a mezőny, az utolsó fél órában 51,5-es átlagot hajtott a peloton. A mezőnyhajrá is érdekes volt. A Quick-Step szokás szerint jó felvezetést csinált, de első számú emberük, Viviani lemaradt és óriási hátrányból felzárkózva végül csak harmadik lett. A szakaszgyőzelmet rég látott magabiztossággal Nacer Bouhanni (Cofidis) szerezte meg Danny Van Poppel (Lotto NL Jumbo) előtt.

Az összetettben Rudy Molard őrzi vezető helyét, Kelderman és Pinot viszont rengeteget estek vissza.

A 2018-as Vuelta a Espana 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet