Hirdetés

Ami két nappal korábban nem jött össze a kolumbiaiaknak, azt busásan bepótolták a Giro 19. napján, viszont az összetett menők harca némiképp megmerevedni látszik.

Hirdetés

Érződik a mezőnyön a fáradtság, ugyanis három nappal a vége előtt 11 fős elmenést engedtek el, és nem is mutatkozott különösebb igény arra, hogy az összetett éllovasai közül bárki is rámenjen a szakaszgyőzelemre. Pedig lett volna rá indokuk, hiszen a befutót 1400 méter magas hegyen rendezték.

Az elmenés sztárja a 17. napon második helyen befutó Esteban Chaves (Mitchelton – Scott) volt, aki sorozatos támadásaival mindenkit leszakított a San Martino di Castrozza hegyen és magabiztos szakaszgyőzelmet aratott. Chaves számára azért is volt különlegesen érzelmes ez a siker, mert legutoljára 2018-ban nyert szakaszt (pont a Giro d’Italián), ám utána rengeteget szenvedett, hónapokkal később derült csak ki, hogy megpróbáltatásait egy vírus okozta. Chaves egykoron kiváló háromhetes menőnek számított, így ez a győzelem nem kizárt, hogy megmentette a karrierjét. A második helyen az andronis Andrea Vendrame futott be, az olasz csapattal igen komolyan kell majd számolni a Tour de Hongrie-n.

Az összetettben is egy kolumbiai brillírozott: Miguel Ángel López (Astana) új erőre kapott és el tudott szakadni a többi esélyestől. Az elmúlt héten gyengélkedő Roglič is jobb formában tekert ezen a napon, még a végén támadott is, de a befutón ő, valamint Nibali és Carapaz is 44 másodperces hátránnyal érkezett López mögött.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 19. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet