Hirdetés

Az elmúlt napok gyötrelmei után valamelyest visszavett a tempóból a mezőny, így esélyt kaptak a szökevények a 2019-es Giro d’Italia hatodik napján.

Hirdetés

Nem sokkal a rajt után amellett, hogy számtalan akció volt a mezőny elején, történt egy bukás is, amibe belekerült a rózsaszín trikóban tekerő Primož Roglič (Jumbo – Visma) és a ciklámen mezt hordó Pascal Ackermann (Bora – hansgrohe) is. Roglič a jobb oldalán sérült meg, de csapata segítségével vissza tudott zárkózni a mezőnyre és így tett Ackermann is. Robert Power már nem volt ilyen szerencsés, aki fel kellett, hogy adj a Giro d’Italiát. Nem a Sunweb Girója az idei.

Végül 13-an tudtak belekerülni az elmenésbe, a csoportban az összes szabadkártyás csapat szerepet vállalt. Ugyan hat perc körül tetőzött a szökés előnye, ez pont elég volt arra, hogy Valerio Contira (UAE Team Emirates) kerüljön virtuálisan a rózsaszín trikó.

Conti ki is használta a lehetőséget 28 kilométerrel a cél előtt, amikor a nap egyetlen kategorizált emelkedőjén Fausto Masnada (Androni Giocattoli – Sidermec) megindult. A két olaszon látszott, hogy el tudnak lépni a többiektől, de úgy tűnt, összevesznek azon, hogy ki dolgozzon többet a sikeres hazaérésért. Végül Masnada valószínűleg sejthette, hogy nem sok esélye van a rózsaszín trikóra, így magára vállalta a hátralévő kilométerekre a vezetést. Ez kicsit erőltetett színjátékot hozott a végére, ahol a becsületnek megfelelően Masnada életében először szakaszt nyerhetett háromhetes körversenyen, míg Conti magára húzhatta a rózsaszín trikót. Utoljára olasz 2016-ban hordhatta a legendás ruhadarabot Vincenzo Nibali révén.

A szökevénycsoport maradék része szétszakadozva ért a célba, de inkább az volt a fontos, hogy az esélyesek csoportja 7 perc 19 másodperces hátrányban érkezett, így Roglič lényegében átadta a rózsaszín trikót. Az összetettben tehát Valerio Conti vezet, a nap szökésében szintén szerepet vállaló Giovanni Carboni (Bardiani – CSF, 1:41) és Nans Peters (AG2R La Mondiale, 2:09) előtt. Andrey Amador (Movistar Team) a mai szökésével sokat javított a helyzetén, 3:27 a lemaradása Contival szemben, míg Roglič 5 perc 24 másodperccel várhatja a hegyeket.

A 2019-es Giro d’Italia 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet