Annyira nem volt esélyük, hogy a hátbaverésnél a hétfős szökés két tagja inkább megállt egy hajtűkanyarban, és megtapsolta a főmezőnyt.

Hirdetés

Javarészt sík terepviszonyok vártak a Giro mezőnyére a 13. szakaszon, ám a nap végén két gonosz emelkedő adott lehetőséget a Borának, hogy leszakítsák Démare-t és csapatát. Szökés persze volt, de halvány esélyük sem mutatkozott a győzelemre. Saganék először a roccolói emelkedőn rántották meg a sort, és ugyan leszakadt a ciklámen trikós Arnaud Démare (FDJ), a francia bajnok csapatának hathatós segítségével fel tudott zárkózni.

Ez azonban az utolsó, calaonei emelkedő után már nem sikerült nekik. Vert helyzetben így sem voltak, ugyanis Sagan sem csípte el az élbolyt. Az élen a rózsaszín trikós Joao Almeida (Deceuninck – Quick-Step) és az összes összetettben esélyes maradt. Almeida még a sprintre is jó lett volna, de pechjére ott volt a csoportban a második szakasz győztese, Diego Ulissi (UAE – Team Emirates), aki könnyedén lesprintelte a portugált. Ulissi nyolcadik szakaszát nyerte így a Girón, Almeida előnye az összetettben újra 40 másodpercre nőtt Wilco Kelderman (Team Sunweb) előtt. Valter Attila három helyet lépett előre az összetettben, már a 19. helyen áll.

A 2020-as Giro d’Italia 13. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet