A szervezők komplikációmentes napot ígértek a Giro legrövidebb szakaszára, ami végeredményt látva be is igazolódott, hiszen mezőnyhajrával végződött a negyedik szakasz, de nem minden sprinter jutott el odáig.

Hirdetés

Az etnás szakasz lassúrajtjában óriásit zakózó Geraint Thomas bringáját ugyan még kikészítette csapat a negyedik szakasz rajtja előtt, végül azonban nem lett szükség rá: G medencetörés miatt már nem állt rajthoz a Giro d’Italia legrövidebb napján. A walesi sérülése még éppen nem a súlyos súlyos kategória (nem mozdult el a csont), de az orvosok jobbnak látták, ha nem folytatja a versenyt.

Thomas vesztét egy kulacs okozta, ami ezen a napon is szedte áldozatait. A 39 évesen szezon közben újra World Tour szintre lépő Pieter Weening bukott óriásit és magával rántott egy movistaros versenyzőt is. Weening csúnyán beütötte a fejét, de végül mindenki folytatni tudta a versenyt.

A rövid napot egyértelműen a Portella Madrazzi bő ezer méteres hegye határozta meg, ahol a Bora megrántotta a sort. Természetesen mindezt úgy tették, hogy azt Sagan még pont kibírja, de a gyengébb sprinterek ne. Így Viviani és Gaviria is leszakadt, de az olasz a lejtmenetben még fel tudott zárkózni.

A Madrazzi lejtmenete sűrű ködben és esős időben telt, ami növelte az egyetlen talpon maradt szökevény, Simon Pellaud (Androni Giocattoli – Sidermec) esélyeit, de túl kevés lehetőség mutatkozik a sprintereknek az idei olasz körön, így ő sem kerülhette el sorsát: 23 kilométerrel a cél előtt utolérte a főmezőny.

A sprinterek vonatai közül az FDJ csinálta a legjobb felvezetést. Olyannyira, hogy egyik emberük, Miles Scotson az utolsó kanyarban, belül az utolsó kilométeren el is lépett a többiektől. Scotsont azért utolérték, végül Sagan, Ballerini és Démare küzdöttek a győzelemért. Nagyon szoros lett a befutó, de a célfotó alapján Démare-t hirdették ki győztesnek. A francia bajnok másodjára nyert szakaszt a Giro d’Italián. A fő esélyesek a győztessel azonos idővel érkeztek a célba, Valter Attila is köztük volt.

A szakasz végén a közvetítő helikopter túl közel repült a befutóhoz, és errébb sodort pár kordont, ami elég komoly bukást okozott. A Vini Zabú két versenyzője emiatt el is esett, Wackermann rövid időre el is vesztette az eszméletét. A versenyző szerencsére azóta újra magánál van, később jövünk a részletekkel.

A 2020-as Giro d’Italia 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet