Benne vagy a szökésben egy bő 220 kilométeres, 4700 méter szintet tartalmazó szakaszon – ha ezek alapján úgy gondolod, hogy az időfutam világbajnokától nem kell tartanod, akkor mától példa van rá, hogy nagyot tévedsz.

Hirdetés

Hosszú támadássorozat után az első szakaszt nyerő, időfutam világbajnok Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), Salvatore Puccio (Ineos Grenadiers), Jan Tratink (Bahrain McLaren), Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal), a 2019-ben rózsaszín trikót is viselő Valerio Conti (UAE Team Emirates), Hector Carretero (Movistar), Jhonatan Restrepo (Androni-Giocattoli-Sidermec), és Edoardo Zardini (Vini Zabù-KTM) alkották a nap szökését.

Habár a mezőny nem hajtott gyenge tempót, a Valico di Montescuro hegy lábához érve látszott némi esély arra, hogy a szökevényeké lehet a szakasz. El is kezdték egymást kiszórogatni, főként Carretero volt aktív. Az első meglepetés Puccio leszakadása volt, akiről előzetesen azt sejtettük, hogy ő lesz az élesebb kés az Ineos fiókjában. Ehhez képest Ganna nem csak kibírta Carretero támadásait, de még az időközben nap végi szökést vállaló, majd felérő Thomas De Gendtet és a Movistar második kártyáját, Einer Augusto Rubiót is megviccelte. Ganna 16 kilométerrel a cél előtt egyszerűen csak oldalra borított és elgurult a többiektől, majd észlelve, hogy De Gendtéknél lefőtt a kávé, begyújtotta a rakétákat és pillanatok alatt 40 másodperces előnyre tett szert.

Hátul az esélyesek is mozgolódtak, ismét nagyon aktív volt Domenico Pozzovivo és Vincenzo Nibali is. A cápa meg is próbálkozott a veszélyes, ködös lejtmenetben elgurulni, de végül az esélyesek egy csoportban maradtak, és Gannát sem érték utol. Az időfutam világbajnoka egészen elképesztő szakaszgyőzelmet aratott, egy olyan napon, ahol alapból nem neki állt a zászló, ráadásul még a hegyi trikót is átvette. Az esélyesek csoportjában jött meg a rózsaszín trikós Almeida is, így az összetettben érdemi változás nincs, hacsak Caicedo kiesését a top 10-ből nem nézzük. Valter Attila ezúttal is remekül tartotta magát, az esélyeseket követő csoport után érkezett egyedül, bő másfél perces hátrányban.

A 2020-as Giro d’Italia 5. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet