Egy évvel korábbhoz hasonlóan ismét időfutammal kezdődött a Spanyol Körverseny és az abszolút favorit Dennis újra hozta a formáját.

Hirdetés

Az ausztrál időfutam bajnok utolsók között indult, addigra kiderült, hogy csupán Michal Kwiatkowski (Team Sky) és az Európa bajnok Victor Campenaerts (Lotto Soudal) lehet igazán veszélyes rá. Dennis végül hat másodperccel elverte a lengyelt, így 2017-hez hasonlóan ő a Vuelta első vörös trikósa. A BMC bringása közel 50-es átlagot hajtott 8 kilométeres malagai pályán.

Az esélyesek közül Kelderman ment még egészen jó időt, a 10. helyen zárt 22 másodperces hátránnyal. Fél másodperc körül kapott Valverde, Mollema, Kruijswijk, Yates, Quintana, Zakarin és Lopez is. 40-50 másodperc lemaradással az összetettre pályázók közül a sereghajtók között végzett Daniel Martin, Urán, Pinot és Porte. Az ausztrál már 51 másodperces hátránnyal várhatja a folytatást.

Holnap már rögtön belecsap a mezőny a lecsóba, 570 méteren rendeznek hegyi befutót.

A 2018-as Vuelta a Espana első szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet