Hirdetés

A sprinterek megfogyatkozott mezőnyében sokan jó eséllyel vadászhattak volna a lepattanó lehetőségre, de végül senki nem bírt a zöld trikóssal.

Három kemény alpoki hegyi szakasz után végre egy könnyebb nap várt a Tour de France mezőnyére. A 169 kilométeres, enyhe dombokkal tarkított napon Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Thomas Scully (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale), Michael Schär (BMC) és Dimitri Claeys (Cofidis) vállalkoztak szökésre, de hazaérni egyikük se tudott. Schär 22 kilométerrel a cél előtt még újított, de végül őt is utolérte a mezőny.

Hirdetés

A hajrában 900 méterrel a cél előtt, ezen a Tour sokadjára, Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) szóló akciója volt ígéretes, de 250 méterrel a cél előtt az FDJ vezette főmezőny bedarálta a belgát, a hajrában pedig ha csak egy keréknyivel is, de Peter Sagan volt a leggyorsabb. A zöld trikós az Európa bajnok Alexander Kristoffot (UAE Team Emirates) és Arnaud Démare-t (FDJ) sprintelte le.

Az összetettben nem történt változás, Geraint Thomas (Team Sky) gond nélkül megőrizte sárga trikóját.

A 2018-as Tour de France 13. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

 

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet