Minden adott volt a Jumbo – Visma számára, hogy 2019-ben mindhárom GT-t szakaszgyőzelemmel kezdjék, de aztán egy teljesen váratlan esemény keresztülhúzta a számításaikat.

Hirdetés

Egyedi helyszínen, sódombok között rajtolt el a 2019-es év utolsó Grand Tourja, a 74. Vuelta a Espana. Torrevieja rózsaszín, sós tavai társaságában egy viszonylag könnyű, sík, 13,4 kilométere csapatidőfutamot jelöltek ki a szervezők.

Ez alapján egy közepesen unalmas szakasznak nézett ki az első nap, az EF Education First volt az első csapat, akik negyed órán belül teljesítették a távot, de aztán néhány másodperccel jobbat ment náluk a Sunweb és az Astana is.

Mindez még nem jelentett túl sokat, hiszen hátra volt még több erős csapat is, köztük a Jumbo – Visma, amely Roglič-csal és Martinnal elég jó eséllyel pályázott a szakaszgyőzelemre. Csakhogy, az egyik kanyarban valahogyan kialakult egy vízátfolyás, ami miatt pillanatokkal később a fél csapat elesett, így végül tetemes hátrányban értek célba a csapat első számú emberei.

A Quick-Step volt még az egyetlen komoly fenyegetés az Astana számára, de a hátramaradó Jumbo – Visma versenyzőket istápoló kísérőautó egy kanyar ívén állt meg, ami jócskán visszavetette a belga csapat versenyzőit. Habár többen elrontották az utolsó kanyart is, több mint valószínű, hogy ezen az incidensen múlt a szakaszgyőzelmük, hiszen alig két másodperccel kaptak ki az Astanától. A Movistar sem fenyegette a kazah csapat sikerét, 16 másodperc hátrányban a hetedik helyen végeztek.

Az Astanából természetesen a csapat első számú embere, Miguel Ángel López hajtott át elsőként a célvonalon, így ő a verseny első vörös trikósa. López (és persze Fuglsang) boldogan várhatja a folytatást, ugyanis legnagyobb riválisaiknak, Kruijswijknek és Roglič-nak több mint negyven másodpercet adtak.

A 2019-es Vuelta a Espana 1. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet