A kevés sík szakasz következtében a sprinterek minden lehetőségnek örülnek és megpróbálják kihasználni, hogy nekik kedvez az útvonal. A tegnapi után a mai nap is nekik feküdt, nem is okoztak csalódást, sikerült összehozni ismét a mezőnyhajrát.

Hirdetés

A hétfői, maihoz hasonló szakaszon láthattuk az idei Vuelta első összecsapását a sprinterek között, amit rendkívüli magabiztossággal nyert meg a Bora – hansgrohe ír versenyzője, Sam Bennett. Ma 175 km várt a mezőnyre, ahol újra bizonyíthattak a tegnapi nap főszereplői. A rajtváros érdekessége, hogy legutóbb 1980-ban indult innen szakasz, amit Giuseppe Martinelli, az Astana egyik jelenlegi sportigazgatója nyert meg Sean Kelly előtt.

A nap egyik fontosabb eseménye Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) feladása volt, aki nagyon hiányozhat majd Primoz Roglič hegyi sorából.

A nap szökését látva minden bizonnyal nem emelkedett meg a mezőnyhajráért dolgozó csapatok pulzusa, hiszen mindössze két fő vállalkozott ma, név szerint Jorge Cubero (Burgos-BH) és Jelly Wallays (Lotto Soudal). Utóbbi versenyzőnek nem ismeretlen szökésben lenni a Vueltán. Tavaly, a 18. szakaszon meg tudta viccelni a sprintereket, ugyanis egy könnyed nap után kitartott elöl, és meg tudta nyerni a szakaszt a rakétaként érkező peloton előtt.

Vuelta: a szökevények legyőzték a mezőnyt

A vállalkozó szellemű duó legnagyobb előnye 7 perc körül tetőzött, a mezőny végig kontrollálta a különbséget. Nagyrészt eseménytelenül telt a nap, leszámítva Rigoberto Urán (EF Education First) kisebb bukását és a rövid záport, ami a nap egyetlen emelkedőjén érte utol őket. A 3. kategóriás hegy után gyorsan bedarálták a szökést, és a csapatok készülhettek a végjátékra.

Az utolsó 10 km-en belül az összetett esélyesek csapatai dolgoztak, főleg a Jumbo-Visma, akik megpróbálták minél tovább elöl tartani Roglič-ot. Hat kilométerrel a vége előtt Rémi Cavagna (Deceunick-Quick Step) támadása borzolta a kedélyeket, aki megpróbálta meglepni az esélyeseket. Rendesen megdolgoztatta a mezőnyt, de sikerült utolérni és jöhetett a végső sprint, amit Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) kezdhetett meg a legjobb helyről köszönhetően a remek felvezetésnek. Sam Bennett nagy sebességgel érkezett a végén, de ezúttal nem volt elég gyors, a holland bajnok milliméterekkel behúzta a győzelmet. A harmadik helyen a német Max Walscheid (Team Sunweb) végzett, akit utólag Juan Sebastián Molanoval (UAE Team Emirates) együtt visszasoroltak, így csapattársa, Fernando Gaviria végzett a dobogó legalsó fokán.

Az összetettben nem történt változás, továbbra is Nicolas Roche (Team Sunweb) vezeti az összetettet Nairo Quintana (Movistar Team) és Rigoberto Urán előtt. Holnap azonban könnyen átrendeződhet mindez, hiszen érkezik az első hegyi befutó, az Alto de Javalabre, ahol már nem lehet bujkálni.

A 2019-es Vuelta a Espana 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet