Hirdetés

Szinte sima mezőnyhajrá várt a sprinterekre a Giro d’Italia nyolcadik napján, de ha nem vesznek össze a szökevények, egészen máshogy is alakulhatott volna a befutó.

Hirdetés

Ma csak ketten, Marco Frapporti (Androni Giocattoli – Sidermec) és Damiano Cima (Nippo Vini Fantini Faizanè) vállalkoztak egész napos szökésre, ami annak fényében talán nem is csoda, hogy 235 kilométerével a nyolcadik volt a 2019-es Giro d’Italia egyik leghosszabb szakasza. Az öt és fél perces legnagyobb előnyükből sejthető volt, hogy a sprinterek csapatai nem szívesen engedik, hogy újra hazaérjen a szökés.

Frapporti ugyan elvitte a nap első hegyi hajráját, de a másik emelkedőnél szökevénytársát a kék trikós Gulio Ciccone (Trek – Segafredo) váltotta, aki le is hajrázta őt a pontokért. Ekkor már csak kevesebb mint 40 kilométer volt a célig és bár összeárt a mezőny, Louis Vervaekénak (Sunweb Team) és Francois Bidard-nak (AG2R) volt kedve tovább menni, akikre a fáradhatatlan Ciccone rakta a kereket.

Az itt-ott szemerkélő esőben és a veszélyes lejtmenetekben a trió akár pályázhatott volna a szakaszgyőzelemre is, hiszen legnagyobb előnyük 40 másodpercre rúgott, de nem volt meg az egyetértés, Chiccone és Bidard is megpróbálta leszakítani a többieket.

Hat és fél kilométerrel a cél előtt biztossá vált a mezőnyhajrá, a lejtmenet után minden az utolsó 200 méter elé rakott kanyaron múlt. Ez a nagyon rövid sprint egyértelműen Caleb Ewannek (Lotto – Soudal) kedvezett, aki ellentmondást nem tűrően megnyerte a szakaszt Elia Viviani (Deceuninck – Quick Step) és Pascal Ackermann (Bora – hansgrohe) előtt. Utóbbi megtartotta a ciklámen trikót és Valerio Conti (UAE Team Emirates) is maradt rózsaszínben – az összetettben nem történt változás.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet