Talán a Tour de France egyik legfurcsább szakasza volt a tizenkilencedik, ahol a nap nagy részét egyetlen versenyző tempózta végig az élen, majd némileg váratlanul a pontverseny első két helyezettje találta magát az elmenésben.

Hirdetés

 

Bourg-en-Bresse és Champagnole között 166 km kilométer várt a Tour mezőnyére az egyik utolsó klasszikus mezőnyszakaszon. A viszonylag könnyű terepen az emelkedőket jobban viselő sprintereket vártuk a hajrába, de a szakasz máshogy alakult.

A nap nagy részét Rémi Cavagna (Deceuninck – Quick-Step) tekerte végig az élen, miután több üldözési kísérlet is hamvába halt mögötte. Úgy tűnt, ebből kiszámolt, utolsó kilométeres utolérés lesz, hogy aztán a sprinterek hajrázhassanak a győzelemért. Az a tény viszont, hogy az összetettre esélyesek között viszonylag nagy a különbség (+ vár még rájuk holnap egy nagy megmérettetés az időfutamon) egészen más forgatókönyvet hozott.

A céltól 50 kilométerre kijelölt gyorsasági részhajrá előtt elkezdtek záporozni a támadások a mezőny élén, végül Cavagnát utolérték, és elöl egészen meglepő sor alakult ki többek között Peter Sagannal, Sam Bennettel és a 14. szakaszt nyerő Søren Kragh Andersennel. Ez a csoport csak addig dolgozott együtt, míg hátul a mezőny be nem húzta a fékket. Innentől kezdve senki nem akart vezetni a másiknak, csak lószolgatták egymást.

A megfelelő pillanatot újra Kragh Andersen kapta el 16 kilométerrel a cél előtt, aki ellentmondást nem tűrően begombolt és legközelebb csak a célban látták a szökevénytársai. Ezzel a Sunweb Michael Matthews hiánya ellenére igen jó Tourt fut, már a harmadik szakaszgyőzelmüket ünnepelhetik. Andersen után még az utolsó kilométereken páran próbáltak felszivárogni, így Luka Mezgec (Mitchelton – Scott) lett a második, míg Jasper Stuyven (Trek Segafredo) a harmadik.

 

Bennett a biztonság kedvéért utoljára lehajrázta Sagant, így az ír bajnoknak lassan már csak végig kell tekernie az utolsó két szakaszt limitidőn belül, hogy ő vihesse haza a zöld trikót. Az összetettben nincs változás, az esélyesek csoportja egységesen 7 és fél perc hátrányban érkezett.

A 2020-as Tour de France 19. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O. / Pauline Ballet

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet