A szintrajz alapján nem gondoltuk volna, az oldalszél és Peter Sagan csapata azonban megcsinálta a versenyt, több esélyes értékes időt veszített, a szakaszt pedig Wout van Aert (Jumbo-Visma) tudta behúzni.

A tegnapi, az esélyesek részéről érdektelenségbe fulladt hegyi szakasz után az útvonal alapján pénteken sem lehetett tűzijátékra számítani. A Millau-ból Lavaurba tartó 168 kilométeres szakasz előzetesen ismét a sprinterek terepének nézett ki, az izgalomra vágyóknak az élénkre várt oldalszél adhatott reményt. Ez pedig meg is hozta az eredményét.

Hirdetés

A nap ugyan a megszokott módon indult, a pöttyösben tekerő Benoit Cosnefroy (Ag2r) indult el szökésbe, az első kilométereket követően azonban a Bora-Hansgrohe állt az élre és a kisebb emelkedőkön nagy tempót diktálva hamar szétkapta a mezőnyt. Esélyesek ugyan nem ragadtak hátul, a német csapat terve részben mégis bevált, mert szinte Peter Sagan maradt az egyetlen sprinter az első csoportban.

A szlovák versenyző meg is szerezte a nap egyetlen részhajrájánál a zöld trikót jelentő értékes pontokat, amikor pedig biztossá vált, hogy a sprinterek közül Sam Bennett (Deceuninck Quicl-Step) és Caleb Ewan (Lotto Soudal) már nem érnek fel, a mezőny meg is nyugodott egy picit.

Az utolsó 40 kilométeren aztán lecsapott a várt oldalszél, a Bora, majd az Astana ismét meghúzta a sort, többen pedig hátul ragadtak. Tadej Pogacar (UAE), Mikel Landa (Bahrain-McLaren) és a Trek párosa, Richie Porte és Bauke Mollema is leszakadt, a hátrányuk pedig gyorsan 1 perc főlé nőtt, végül 1:21-et kapva jöttek meg.

Az elöl maradt versenyzők közül a hajrában Wout van Aert és Bryan Coquard (Vital Concept) csatázott nagyot, végül a holland mindenes tudta megnyerni a hajrát, ezzel behúzva második szakaszát a versenyen. A második az örök ifjú norvég, Edvald Boasson-Hagen (NTT) lett, Sagan a célhoz közeledve többet koccanva technikai problémával küzdhetett, igazán részt sem vett a sprintben.

A sárga trikós Adam Yates (Mitchelton-Scott) és a legnagyobb favoritnak számító Egan Bernal-Primoz Roglic (Ineos és Jumbo-Visma) kettős megjött az élcsoportban, az összetett legeleje így nem változott. Több esélyes azonban átkozhatja ezt az előzetesen unalmasnak ígérkező napot.

A 2020-as Tour de France 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: ©A.S.O./Presse sports

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet