Véget ért a 40. Magyar Körverseny, ahol ugyan az összetett állása nem változott, de aligha lehetünk csalódottak a magyar eredményeket látva.

Hirdetés
5. szakasz: június 16., vasárnap – Kecskemét – Székesfehérvár – 169 km

Kecskemét és Székesfehérvár közötti szakasszal zárult a 40. Tour de Hongrie, de ahogy az várható volt, magában a versenyben olyan különösen öldöklő harcot már nem láthattuk. Sőt, talán a szakasz legfontosabb momentuma az éles rajt előtt történt, ekkor ugyanis elesett a nap egyik legnagyobb esélyese, a 3/b szakaszon diadalmaskodó Alois Kaňkovský, aki fel is kellett, hogy adja a versenyt.

Ha nem is olyan egyszerűen, de azért az éles rajt után kialakult egy háromfős szökés, de a mezőny rövid pórázon tartotta őket. Egészen 11 kilométerrel a cél előttig vártak az utoléréssel, hogy aztán az utolsó két székesfehérvári körben a sprinterek vonatai küzdhessen egymással a győzelemért. Igyekezett az Androni, a Neri Sottoli és a Kometa is, de az utolsó kilométereken az Israel Cycling Team és az Evo Pro voltak a legerősebbek. Végül Wouter Wippert nyert egy fél kerékkel Hugo Hofstetter (Cofidis), Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) és Manuel Belletti (Androni Giocattoli – Siedermec) előtt. Az olasz nem lehet teljesen csalódott, hiszen az első szakaszon elért szakaszgyőzelme mellett megnyerte a pontversenyt is.

Krists Neilands (Israel Cycling Academy) sárga trikója egy percig sem volt veszélyben, sőt, a lett bajnok még meg is próbálta felvezetni a hajrát csapattársának. Neilands a sárga trikó és két szakaszgyőzelem mellett a legjob hegyi menőnek járó piros trikót is hazaviheti. Az összetett második és harmadik helyén két magyar, Dina Márton és Valter Attila végeztek. Dina így a legjobb magyarnak járó fehér trikó győztese.

A 2019-es Tour de Hongrie 5. szakaszának végeredménye és az összetett végső sorrendje:

Címlapfotó: Vanik Zoltán / tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet