Több mint valószínű, hogy az egyik legkellemetlenebb napján van túl a Vuelta mezőnye. Hideg, javarészt pofaszeles idő, szívós szökevények és a végén még eleredő eső szolgáltatta az izgalmakat a 2020-as kiírás leghosszabb etapján.

Nem kevesebb mint 230 kilométert kellett megtenni ezen a szörnyű napon, és öt darab harmadik kategóriás emelkedő is nehezítette a versenyzők dolgát. A szökésbe igen erős versenyzők kerültek be, köztük a pöttyös trikós Guillaume Martinnal (Cofidis), a tegnapi szakaszon győzedelmeskedő Tim Wellensszel (Lotto-Soudal), vagy a szökésspecialista Luis León Sánchezzel (Astana). Összesen tizenheten vágtak neki az elmenésnek, de időközben többen is leszakadtak a csoportról.

Hirdetés

31 kilométerrel a cél előtt Mattia Cattaneo (Deceuninck – Quick-Step) lépett el a szökésből és igen meggyőző előnnyel tekert az élen. Akciója egészen nem sokkal a 3 kilométeres kapuig tartott, ahol hátba verte őt a mezőny. A pelotont főként a Bora vezette, ugyanis Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step) elég hamar leszakadt. A végén mégsem Pascal Ackermann örülhetett, az elfagyott izmok Jasper Pilipsennél (UAE Team Emirates) működtek a legjobban, így karrierje első szakaszát ünnepelhette háromhetesen. Ackermannal össze is értek egy pillanatra, de inkább csak egy rátámasztás volt, egyikük sem viselkedett sportszerűtlenül.

Az összetettben nincs változás, Primož Roglič (Jumbo-Visma) továbbra is vörösben.

A 2020-as Vuelta a Espana 15. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Photo Gomez Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet