Újra hazaengedett egy szökést a mezőny, ezúttal lehet egy fiatal titán első lépését láthattuk a csúcs felé.

Hirdetés

A 2017-es Vuelta leghosszabb szakasza ismét a szökevényekről szólt. A 14 fős elmenésnek bő kétszáz kilométerig kellett kitartania a hullámos terepen. A csoportból a néhány nappal korábban is szökő Matej Mohorič (UAE Team Emirates) volt a legerősebb, aki az Alto del Castillo kockaköves emelkedőjén támadott és különleges tekerési technikájával olyan előnyt harcolt ki magának a célig tartó lejtmenetben, hogy már senki nem tudta utolérni. Mohorič életében először nyert szakaszt háromhetesen, de még mindig csak 22 éves, így igazán szép jövő állhat előtte.

A szlovén bringás a sportágban egyedülálló módon junior világbajnokság után rögtön U23-as világbajnokságot nyert 2012-ben illetve 2013-ban, ám ez idáig nem szolgáltatott túl sok eredménnyel a profik között. Jövőre a Bahrain Meridánál folytatja.

Az esélyesek relatíve nyugodt napot könyvelhettek el. Néhány feszültebb pillanatot és bukást leszámítva végül együtt érkeztek a célba, így az élmenők között nem történt az összetettben változás.

Sajnos a bukások következtében tegnap fel Carlos Betancurnak (Movistar Team) fel kellett adnia a versenyt, így ezen a napon már nem állt rajthoz. A hetedik szakasz távozói pedig Merhawi Kudus (így már a Dimension Datából már csak öten maradtak), Larry Warbasse (Aqua Blue Sport, karját törte) és Jonas van Genechten (Cofidis).

Holnap egy komoly hegy vár a mezőnyre nem sokkal a cél előtt, de lejtős befutó lesz.

A 2017-es Vuelta a Espana 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet