Vittorio Brumotti országúti triálos attrakcióival hódítja meg a világot.

A 38 éves olasz sportember a megszokottaktól eltérően különböző mutatványokkal színesíti kerékpáros tudását az országúton és a világ majdnem minden területén. Az eredményt a közönséggel is megszokta osztani videó vagy éppen élő bemutató formájában. Utóbbi esetében a nagyközönség sem rest autogramot kérni a sportolótól. Mi azonban olykor ismeretlen követőkként csak a felszínt látjuk mindabból, amit valójában egy közszereplő munkássága takar. Nincs ez másképp Brumotti esetében sem.

Hirdetés

Tevékenysége önmagában sem veszélytelen, ezért a videókon megjelent mutatványokat természetesen senki se próbálja ki. Ha megtekintettük a kerékpáros bravúrjait, akkor azonban érdemes lehet eltűnődni azon, hogy mutatványai megvalósításához vajon milyen elképesztően nagy lelki, fizikális és mentális erővel, valamint küzdőszellemmel rendelkezhet, ha ezeket képes végrehajtani. De, hogy mit is jelent pontosan az életveszély és ez a fene nagy bátorság Brumotti esetében?

Előfordul, hogy Brumotti még magasabbra téve a lécet, akár az életét kockáztatva mutat be olyan produkciókat, amiknek józan ember talán neki sem kezdene. Néhány példát említve, láthattuk már a montenegrói Mala Rijeka Viaduct hídjának tetején kerékpározni, mintegy 200 méter magasban, de a franciaországi 182 méter magas Pont de l’Artuby híd szélén, a korlát tetején is próbára tette magát kerékpárjával.

Az olasz fenegyerek 11 éves korában kezdte el gyakorolni a triálozást, később pedig triál világbajnok vált belőle. Napjainkban azonban a versenyek helyett most már inkább a trükkjeire fókuszál. Neve többször is helyet kapott a Guinness Rekordok Könyvében.

A legutóbbi rekordjai között szerepel például a Burj Khalifa lépcsőinek megmászása, amit szintén kerékpárral valósított meg. Legelső filmjét, ami Road Bike Freestyle elnevezéssel került a nyilvánosság elé, Martyn Ashton inspirálta, akinek a nevéhez a Road Bike Party két részes filmje kapcsolódik. Eredményei mellett azonban előfordult már, hogy Brumotti sem tudta elkerülni a baleseteket, így olykor-olykor még kék-zöld lila foltokkal is láthattuk.

A kerékpáros élet mellett Brumotti televíziós műsorvezetőként is ismert, valamint politikai aktivistaként tevékenykedik és aktív támogatója a Peace and Sport szervezetnek. Brumotti a nagy nyilvánosság előtt általában adrenalintól túlfűtve jelenik meg, ennek ellenére egyes beszámolók szerint hihetetlen belső nyugalommal, békével és koncentrációképességgel rendelkezik, amit az elmondottak szerint egyrészt a japán kultúrából sajátított el, hiszen ott is élt egy ideig.  Mindemellett persze imád kerékpározni, szereti a kihívásokat és egyik alapvető jelmondatai közé tartozik az is, hogy

„Meg tudom csinálni”

– szerinte ugyanis így érdemes hozzáállni az élethez. Érdeklődik a vallások iránt, testét pedig rengeteg olyan tetoválás fedi, amik külön jelentéssel rendelkeznek. Életfilozófiája többek között azt mondja, hogy „Jobb a halál, mint a feladás.” – utalva arra, hogy mennyire fontos a küzdőszellem az életben.

Főbb források: prologuecycling.comvogue.it

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet