Hosszú első hét, nyolc hegyi befutó, 40 kilométer időfutam, az utolsó előtti napon 105 kilométer alatt 4000 méter hegymászás.

Hirdetés

Az útvonal prezentációját Esteponában tartották, ugyanis a verseny Málaga tartományában tölti majd az első három napot. A nyitó, 8 kilométeres időfutam pont a régió fővárosában, Malagában lesz. Legutoljára kilenc évvel ezelőtt kezdődött a Spanyol Körverseny egyenkénti időfutammal.

A rövid, sík időfutam után máris egy emelkedős befutót rendeznek az 570 méter magas Caminito del Rey-en, ahol Esteban Chaves (Michelton-Scott) 2015-ben első GT szakaszsikerét aratta. Ha az időfutamon nem is, de itt akár már meg-meg tudnak majd úszni a gyengébb esélyesek.

Nem kell ezután se sokat várni a komoly fejleményekig, ugyanis a negyedik szakasz végét már az 1435 méter magas Alfcaron rendezik. Az utolsó méterek már nem emelkednek, de így is 12 kilométer hosszú hegymászást követően jelölték ki a befutót.

Ezt követően Alejandro Valverde hazájába, Murciába látogat a mezőny, majd a portugál határ közelében Daniel Martin 2011-es emlékezetes győzelmének helyszínére, a La Covatillára látogat a mezőny. A közel kétezer méter magas hegyi befutót a kilencedik szakasz végén magasodik majd és még csak ekkor jön majd az első pihenőnap.

Nem kell sokáig várni a következő magashegyi befutóra ezután sem. A tizenharmadik versenynapon jön a La Camperona, ahol a már visszavonult Ryder Hesjedal utolsó World Tour győzelmét aratta 2014-ben.

Két nappal később a Vuelta mezőnye ismét visszalátogat a Lagos de Covadonga emelkedőjére. A Spanyolország egyik legnehezebb emelkedőjének tartott helyszínen 2016-ban Nairo Quintana győzött és egyúttal át is vette az összetettben a vezetést.

A második pihenőnap után egy technikás, 32 kilométer hosszú egyenkénti időfutam következik. A specialisták végre a Vueltán is megmutathatják magukat, ugyanis számottevő emelkedő nem szerepel az itinerben.

Szokás szerint az utolsó néhány napra marad a tűzijáték. Ha addigra nem dőlt volna el az összetett, négy nap alatt három hegyi befutó segít majd a dönteni a vörös trikó sorsáról. A 19. szakasz végén a Cold de la Rabassa 2015 méteres csúcsa vár a mezőnyre, majd egy nappal később talán a legbrutálisabb szakasz. Csupán 97 kilométer, de 4000 méter szint és – természetesen – hegyi befutó.

A verseny szokás szerint Madridban végződik egy sík szakasszal, ami már főként az ünneplésről és a sprinterekről fog szólni. A 2018-as Spanyol Körversenyt augusztus 25 és szeptember 16 követhetitek majd figyelemmel.

A 2018-as Spanyol Körverseny számokban:

  • Össztáv: 3271 km (ezzel a legrövidebb GT 2018-ban)
  • 6 sík szakasz, amiből 2 emelkedős befutóval rendelkezik
  • 8 hegyi befutó
  • 2 egyenkénti időfutam (40,7 km)

A 2018-as Vuelta a Espana szakaszai:

Pihenőnap – szeptember 3., hétfő: Salamanca

Pihenőnap – szeptember 10., hétfő

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet