C PRO AL-PHA 9.7 monti, a szerény profi

A C PRO professzionális mountain bike-ok közül az aluvázas AL-PHA 9.7–et nyugodtan tekinthetjük egy „understatement”-nek, mert a felszereltsége és a teljesítménye vetekszik az ismertebb nagy márkákéval, az ára viszont egyelőre azok alatt marad.

A C PRO márka 2022-től elérhető Magyarországon minőségi kerékpárjaival. Úgy tűnik, hogy a tervezők rámentek arra, hogy a profi és a hobbi montisok számára is tudjanak nem olcsó, de megfizethető felsőkategóriás bringákat nyújtani.

Hirdetés

Az AL-PHA 9.7 (részletes leírás itt) merevfarú (hardtail) mountain bike a könnyített aluváza miatt mindössze 13,8 kg (19-es méret). Ennek az előnyei ki is jöttek a Biatorbágy – Kamaraerdő / Vadászhegy – Biatorbágy teszten. Ugyanis nemcsak az aszfalton, hanem az erdőben felfelé is kényelmesen lehetett vele haladni. Persze ezt segítették a 29-es kerekek Kenda abronccsal, A legnagyobb meglepetés viszont az volt, hogy – a versenytársait felülmúlva – az AL-PHA 9.7-et Shimano Deore 1×12-es váltóval szerelték, ami tette a dolgát hegynek fel, hegynek le.

Főleg hegynek le kapott szerepet a Tektro tárcsafék, ami 100 kg terheléssel és porzó száraz erdei úton is magabiztosan fékezte a bringát. Meg kell még emlékezni a 120 mm-es rugóúttal rendelkező levegős első teleszkópról, amit akár kormányról is lehet zárni, ez mászásnál segítheti a kalandvágyó bringást.

A designnal sincs probléma. A C PRO AL-PHA 9.7 és a C PRO AL-RO 9.7 3 férfi vázméretben és 4 színben (szürke, fekete, sötétkék és matt zöld) is elérhető.

A Flowcycle szubjektív összefoglalója: 

  C PRO AL-PHA 9.7
Ajánlott Hegyi kerékpározáshoz, erdei utakra
Fék Tektro hidraulikus tárcsafék
Villa ALLOY SHOULDER, MAGNESIUM LEGS, Pneumatic wire locking
front fork
,INNER TUBEφ32mmED,28.6*30,38MM LEG
Kormány HB-105BT 31.8*22.2*2.0T*700mm 
Váltó 1×12 Shimano Deore SHIMANO RD-M6100
Kerékméret 29”
Gumiabroncsok KENDA 29*2.35
Súly menetkészen 13,8 kg
Fogyár (2022.07.) 336 990 Ft

 

Bár a 300 ezer forint feletti fogyasztói ár egyáltalán nem kevés, mi mégis alulértékeltnek tartjuk a bringát, mert a C PRO AL-PHA 9.7 tulajdonságai és felszereltsége veri a legtöbb versenytársát az aluvázas prémium monti kategóriában.

Az álombringát, a carbon vázas C-PRO-t mi is teszteltünk. Az AL-PHA ugyanolyan felszereltséggel és közel azonos menettulajdonságokkal bír, igaz egy picivel nehezebb, de ennek megfelelően az ára is kedvezőbb: jól összerakott bringa – jól összerakott ajánlat.

Ami különösen tetszett:

  • Gazdag és prémium felszereltség
  • Design

Amit várunk a jövőben:

  • Szélesebb vázméret paletta, gondolva a magas kollégákra is

A cikk a Belo Bike segítségével és támogatásával készült. A Belo Bike üzletét Biatorbágyon a bringa út mellett a Bia korzó 1. emeletén találod, vagy a www.belobike.hu-n.

Hirdetés
Itt olyan írásokat olvashatsz, amelyek a Flowcycle többi cikkeihez hasonlóan érdekesek és hasznosak, de elkészítésüket egy külső cég támogatta.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet