Az idei évben kialakult világméretű járvány egyik jótékony hatása, hogy rengetegen fordultak a kerékpározás felé. Mivel manapság a kerékpáros közlekedést sokan biztonságosabbnak tartják a tömegközlekedésnél, ezért tömegek kezdtek el kerékpárral munkába járni. Ezt az átalakulást támogatják a Budapest-szerte bevezetett átmeneti kerékpársávok és az egyéb infrastrukturális fejlesztések is.  A nemrég elindult elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlásához felhasználható támogatási pályázat szintén ebben kíván segíteni a munkába járóknak. De vajon tudod-e, mi történik, ha újonnan vásárolt kerékpárodat ellopják?

Hirdetés

Ezek a pedelec kerékpárok igen nagy értékűnek számítanak egy egyszerűbb, hagyományos kerékpárhoz képest, így érdemes bebiztosítani magunkat a nem várt események ellen. Erről sajnos sokan megfeledkeznek, aztán ha megtörténik a baj, bizony már késő. A pályázati kiírásban szerepel, hogy a támogatással vásárolt kerékpároknak kötelező BikeSafe regisztrációval kell rendelkeznie. A regisztráció előnye, hogy lopás esetén a kerékpár adatai bekerülnek a lopott kerékpárok központi adatbázisba, amihez bárki hozzáférhet, így az nagyobb eséllyel kerülhet elő és visszatalálhat gazdájához. Ez persze biztonságot adhat, de azt tanácsoljuk, hogy ezen felül mindenképpen kössünk biztosítást is az új szerzeményre.

A hello Bringás biztosításai elektromos kerékpárra is megköthetők egyszerűsített módon akár applikáción, akár a hello.hu weboldalon keresztül. Az elektromos kerékpárra is köthető vagyonbiztosítás háromféle csomagajánlattal érhető el, így könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra ideális megoldást (lopástól a balesetből eredő, önhibás sérülésekig térítenek a csomagok).

Fontos még kiemelnünk néhány olyan tényezőt, ami miatt a hello Bringás biztosításokat ajánljuk. Ez a típusú biztosítás akkor is fedezetet nyújt számunkra, ha kültéren hagyjuk a megfelelően lezárt bringát, de mégis ellopják. A biztosítás felső értékhatára egymillió forint, tehát a támogatással megvásárolt (maximum 900.000, – Ft értékű) kerékpárunk teljes értéken biztosítható. Ha úgy érzed, hogy még nagyobb biztonságra van szükséged, akkor természetesen köthető még kiegészítő baleset- és felelősségbiztosítás is. Ez baleseti sérülés esetén és az esetlegesen általunk okozott tárgyi és személyi sérüléses károk után fizet évi minimális díj ellenében.

És mindezeket egy igazán bringásbarát mobil applikáció egészíti ki. Ebben olyan praktikus funkciók kaptak helyet, mint a legközelebbi szervizpontok listája, vagy akár a Budapesten belüli háztól-házig szervizszolgálat. Szintén az app része a Bringafotó funkció, amivel, ha fotót készítünk a megfelelően lezárt bringánkról, az önrészünket jelentősen (50-ről 15%-ra) csökkenthetjük. A megtett kilométereink után pedig a hello partnereinél további kedvezményeket is igénybe vehetünk.

Szóval, ha a sikeres pályázat során megszereztük álmaink elektromos bringáját, és megkötöttük rá a biztosítást, akkor elkezdhetjük a jövőnk szempontjából igen hasznos életmódváltást, mellyel mi is hozzájárulhatunk a fenntarthatóbb élethez.

Tématámogatás: Készült a hello Bringás biztosítások támogatásával

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet