Annak, aki szereti a rusztikus megoldásokat, és nem szívesen válik meg a rozsdás, kiszolgált kerékpárjától, adunk néhány praktikus ötletet a házi újrahasznosítására. 

Szedjük ízekre a bringát!

Hirdetés

Kerék – Talán ez a legkönnyebben újrahasznosítható alkatrész. Lehet belőle falra akasztható növényfuttató, cserepes növény tartó, egy fali óra, vagy akár fali csillár alapja, amelyre égőket lógatsz. Sőt, a kerekekből megálmodhatsz akár egy dohányzóasztalt, vagy vállfát is.

Külső gumi – Készülhet belőle öv, pénztárca, neszesszer, és karkötő is.

Belső gumi – Nagyszerű alapanyaga a fülbevalóknak és a karkötőknek.

Lánc – A bevállalósabbak kulcstartót, fülbevalót, képkeretet, és karácsonyfadíszt is kreálhatnak belőle. A gumiból készülő öv szegecsei pedig készülhetnek láncszemekből.

Küllők– Karkötőcsatként, és övcsatként is megállják a helyüket.

Tipp: Ha van kedved, menj el egy kifejezetten újrahasznosítással foglalkozó workshopra, és szuper kreatív megoldásokat ismerhetsz meg.

Tartsd meg az egész járgányt!

Állítsd le stabilan a kertben, vagy a fal mellett, és öltöztesd díszbe az évszak szerint! Ha van hozzá kedved, újra is festheted, hogy még jobban mutasson. Tavasszal és nyáron tehetsz a kosarába és a csomagtartójára virágokat, gyönyörűen fog kinézni. Akaszthatsz rá táblákat, ami akár a szolgáltatásod is népszerűsítheti.

Jönnek az ünnepek? Díszítsd a bringádat karácsonykor égőkkel, vagy húsvétkor egy népes nyuszicsaláddal, és tedd az előkertedbe, hogy más is a csodájára járhasson.

Adj új funkciót a leharcolt bicódnak, és még szép éveket élhettek meg együtt!

Inspirálódj itt:
Pinterest – megannyi színes ötlet, amelyek felülmúlják a képzeletedet
https://felvarrom.hu/ – Kézzel válogatott, és tisztított kerékpárgumikat álmodnak újra, hogy ruházati kiegészítőként használhasd őket.

Ha nem ihlettek meg a fenti ötletek, és inkább megválnál a régi biciklidtől, jó, ha tudod, hogy a biciklibelső veszélyes hulladéknak minősül, nem lehet csak úgy a kukába dobni.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet