A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) és a Tour de France-t is szervező A.S.O. közleményt adott ki, amelyben a Francia Körverseny első pihenőnapján tartott koronavírus-tesztek eredményeit ismertetik.

Hirdetés

A közlemény szerint egyetlen kerékpáros sem produkált pozitív tesztet, így a versenyzők (egészségügyileg) biztonságban vannak. Azonban a szervezők már előre közölték, hogy hazaküldik azt a csapatot, ahol egynél több pozitív esetet diagnosztizálnak. Ebből a szempontból rezgett a léc, ugyanis az AG2R-nél, az Cofidisnél, az Ineos Grenadiersnél és a Mitchelton-Scottnál is akadt olyan a kiszolgáló személyzetből, aki elkapta a koronavírust. A közlemény további egy pozitív esetet említ, aki a versenyt szervező technikai stábban dolgozott. Összesen 841 tesztet végeztek el a kirendelt orvosok.

A közlemény kiadása után alig pár perccel a Tour de France hivatalos oldalán közölték, hogy a versenyigazgató, Christian Prudhomme is pozitív koronavírus tesztet produkált, így azonnal távozott a versenyről és 7 napos karantén vár rá. Azt nem közölték, hogy a közleményben anonim módon technikai stábtagnak nevezett pozitív esetben róla volt-e szó. Prudhomme nem érintkezett a versenyzőkkel és a stábtagokkal sem (nem lépett be az úgynevezett buborékba), így jó esély van arra, hogy a fertőzést nem adta tovább. Távollétében François Lemarchand veszi át feladatait, aki a Párizs-Nizzán volt versenyigazgató.

Természetesen mindegyik pozitív mintát adó csapattagot hazaküldték a Tour de France-ról, és a tesztelés sem áll le: a következő pihenőnapon, szeptember 14-én újra megvizsgálják az egész Tourt. Látható, hogy a helyzet igen komoly, egyik versenyző sem érezheti magát százszázalékosan biztonságban.

Címlapfotó: ASO/Alex BROADWAY

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet