Az idei évi történések alaposan felforgatták a kerékpársportot is és a nagy események forgatókönyvét is többször átírták. Ez a downhill világbajnokság is pont olyanra sikeredett, mint az idei év: brutális körülmények, nem várt meglepetések sorozata zajlott a hétvégén.

Hirdetés

A nem mindennapi időjárási körülmények és az igen nehéznek ígérkező pálya nem sok jót ígért a versenyzőknek. A középső erdei szakasz ugyanis totális tengelyig érő dagonyatengerré fejlődve állította kihívás elé a résztvevőket.

A vasárnapi döntőben több magyar versenyzőért is szurkolhattunk. Az elit női mezőnybe Vincze Lizi, a junioroknál Cserjési Patrik, Füzesi Mátyás és Apró Tóbiás, a férfi elit kategóriában pedig Lenthár Gábor képviselte hazánkat a világversenyen.

A versenynapon havazás és téli időjárási körülmények is nehezítették a versenyzők életét. A junior férfi kategóriával kezdődött a program, ahol egy váratlan ír győzelem született, Oisin O’Callaghané lett a szivárvány trikó.

Végeredmény:

 1. Oisin O’Callaghan
 2. Daniel Slack
 3. James Elliott

A magyar junior versenyzők közül Füzesi Zoltán 47. Cserjés Patrik 53., Apró Tóbiás pedig 55. helyen végzett.

Ezt követően a női junior versenyszám következett. Itt a 17 éves, francia Lauryne Chappaz győzedelmeskedett.

Végeredmény:

 1. Lauryne Chappaz
 2. Sophie Gutohrle
 3. Leona Pierrini

A következő futamban már a női elit kategória versenyzői között Vincze Lizinek szurkolhattunk, aki hősiesen megküzdve a sártengerrel a 18-ik helyen végzett. A mezőnyben nem kisebb nevek hullottak el, mint Vali Höll (aki már elindulni sem tudott egy sérülés miatt), Tracy Hannah, vagy Tahnée Seagrave. A futamot végül szintén meglepetést okozva a svájci Camille Balanche nyerte.

Végeredmény:

 1. Camille Balanche
 2. Myriam Nicole
 3. Monika Hrastnik

Következett az elit férfiak futama, ahol Lenthár Gábornak küldhettük a hazai energiákat. Ez a futam már hóesésben kezdődött, hogy ne legyen olyan unalmas menet ? Igazán nagy nevek hullottak el, köztük Loic Bruni, Troy Brosnan és Danny Hart. Olyan legendák, mint Greg Minnaar és Aaron Gwin is csak hátrébb kaptak helyet az idei évben az eredménylistán. A szivárványszínű trikó idén Reece Wilsoné lett, felborítva ezzel minden előzetes esélylatolgatást.

Végeredmény:

 1. Reece Wilson
 2. David Trummer
 3. Remi Thirion

Címlapfotó: UCI

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet