Hirdetés

A 2019-es Giro utolsó szakasza egészen izgalmas időfutamot hozott, Campenaertsnak ismét nem sikerült a győzelem és a dobogó is átrendeződött.

Hirdetés

A technikás, kisebb emelkedőt is tartalmazó pályán Victor Campenaerts (Lotto – Soudal) reménykedhetett abban, hogy a kilencedik szakaszon elszenvedett vereség után végre sikerül szakaszt nyernie a Giro d’Italián. A belga jó időt ment, de meglepő módon nem az ominózus időfutamon őt legyőző Primož Roglič (Jumbo – Visma) volt a legnagyobb ellenfele, hanem Chad Haga (Sunweb Team). Az amerikai bombaidőt ment, és végül négy másodpercet vert az egy órás kerékpározás világcsúcsát tartó kerékpárosra.

Haga innentől kezdve már csak Roglič-tól tarthatott, de a szlovén nem hozta legjobb formáját, így ugyan a szakaszgyőzelemért nem szállhatott harcba, de Mikel Landával szemben sikerült ledolgoznia a hátrányát. Roglič mindössze nyolc másodperc előnnyel, de visszakapaszkodott a Giro dobogójának harmadik fokára. Vincenzo Nibali (Bahrain – Merida) elég jó napot fogott ki, még a top 10-be is befért a szakasz végén, de ez sem volt elég a fordításhoz, a végső összesítésben Richard Carapaz lett a Giro d’Italia győztese 1 perc 5 másodperc előnnyel. Ecuadori sohasem nyerte még meg az Olasz Körversenyt.

A fehér trikót sikerült megőriznie Miguel Ángel Lópeznek (Astana), a kolumbiai már második alkalommal nyert az Olasz Körversenyen ilyen ruhadarabot. A fiatalok versenyében Pavel Sivakov (Team Ineos) végzett a második helyen másfél perc hátránnyal, míg a harmadik Hugh Carthy (EF Education First) lett közel tíz percnyi lemaradással.

A cikláment hosszú szenvedés és bámulatos szakaszgyőzelmek után Pascal Ackermann (Bora – hansgrohe) viheti haza. Német még sohasem nyert a Girón pontversenyben.

A hegyi trikót Giulio Ciccone (Trek – Segafredo) viheti haza. Az olasznak az a ritka bravúr sikerült, hogy elsőtől az utolsó szakaszig rajta feszült a kék mez, így nem volt kérdés, hogy ő nyer ebben a különversenyben.

A csapatok versenyét a Movistar nyerte, akik nem csak vitán felül a legerősebb csapatként kontrollálták a hegyeket, de a rózsaszín trikó mellett azt is elmondhatják magukról, hogy minden versenyzőjük teljesítette a Giro d’Italiát.

Ahogy a kommentátor, Székely Dávid is mondta az M4 Sport közvetítésében: barátkozzunk a gondolattal, hogy a következő Giro szakasz Magyarországon lesz, 2020-ban 😉

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 21. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet