Alig telt el egy hónap a 2019-es évből, máris elég jó eredménnyel indítottak kerékpárosaink. Már az első UCI pontokat is megszereztük.

Hirdetés

Pálya!

Szalontay Sándor és Lovassy Krisztián / Fotó: Bringasport.hu

Több top 10-es helyezésünk is lett a pálya világkupa utolsó két állomásán. Lovassy Krisztián a hongkongi scratchben lett kilencedik és ezt az eredményt lemásolta Szalontay Sándor is a sprintben. A 200 méteres szám magyar rekordere Új-Zélandon is hozott egy tizedik helyet a sprintben, így a két magyar kvalifikált közelgő pálya világbajnokságra. Lovassy Krisztián omniumban és scratchben, Szalontay Sándor sprintben állhat rajthoz Lengyelországban.

Afrikai kaland

Karl Ádám 2019-ben is a Union Cycliste de Monaco csapatában versenyez, akikkel rögtön egy afrikai Nations Cupon, a Tour de l’Espoir többnaposán álltak rajthoz. Karl nagyon közel volt egy kiemelkedő eredményhez, több top 10-es helyezést is gyűjtött. Karl Ádám egyike volt azoknak a magyaroknak, akik meghívást kaptak Alberto Contador csapatának edzőtáborába, és a minapi kerethirdetés kapcsán hírbe is hozták a Kometa csapattal.

Két magyar Contador csapatában?

Törökország

Fotó: Pannon Cycling Team / Facebook

Ázsia kapujában indította a szezont a Pannon Cycling Team a Grand Prix Gazipasa 1.2-es versenyen Dina Márton rögtön egy dobogós helyezéssel indított, így megszerezte első UCI pontjainkat, szám szerint hetet. Másnap, a Grand Prix Alanyán is jól ment a csapat, Filutás Viktor 14. lett, ami ismét közel pontszerző eredmény.

Ugyanitt Vas Kata Blanka nyújtott maradandót. Éppen csak megszáradt a tinta a belga UCI csapat, a Doltcini Van-Eyck Sporttal kötött kétéves szerződésén, máris hozott egy 11. helyet a GP Alanyán. Soha rosszabb szezonkezdetet, főleg 17 évesen!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet