A vártnál nagyobb izgalmakat hozott a 41. Tour de Hongrie első szakasza. A World Tour csapatok kontrollálták az eseményeket, de végül egy Pro Team versenyzője örülhetett az esztergomi célban.

Hirdetés

Az esztergomi bazilikai elől nekilóduló mezőnyben nem sokáig vártak a szökevények, kilencen indultak útnak, de egyikük sem World Tour csapat versenyzője. A viszonylag nagy csoportot elég messzire engedték, legnagyobb előnyük négy perc is volt. A nap jelentős részén a Mitchelton Scott és a Trek – Segafredo csapata vállalta magára az üldözést.

A szökést a második körben majdnem utolérték, de végül csak az utolsó dobogókői mászás előtt verték csak őket hátba. Ekkor Valter Attila rántotta meg az elején, így egy igen ütős szökevénycsoport alakult ki a lejtmenetre. Előnyük egy ponton tíz másodpercre is rúgott, de a csoportban nem volt egyetértés, így mezőnyhajrára hajlott a verseny.

Az utolsó kilométeren a Mitchelton-Scott egyik bringása lépett el a mezőnytől, de végül őt is utolérték. A bazilikai emelkedőn sajnos történt egy bukás, így kettészakadt a mezőny. Végül a Caja Rural csapat Jon Aberasturi örülhetett. Nincs magyar az első tízben, de Dina Márton egyedüli magyarként a győztessel azonos idővel érkezett. Valter Attila a 28. helyen már 9 másodpercet, míg Kusztor péder 32 másodpercet kapott az elejétől.

A magyar válogatott sajnos rendesen megcsappant, Istlstekker Zsolt és Dina Dániel is feladták a versenyt. Karl Ádámmal sikerült néhány szót váltanunk, ő a folytatásban a második szakaszon reménykedik egy jó eredményben.

A 2020-as Tour de Hongrie 1. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

2 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet