A 3T az egyik legnagyobb múltú gyártó az országúti kerékpározás terén. Az eredetileg 3TTT (Tecnologia del Tubo Torino) márkát 1961-ben alapították. A kezdetben még csak kiegészítőket gyártó cég először alumínium, majd 1990-től már karbon alapanyagból készítette termékeit. A 3T kerékpárok hazánkban a Bringaland Kerékpárüzletben elérhetőek 2022-től. 

Hirdetés

A cég életében a gyökeres változást a 2015-ben bemutatott 3T Exploro kerékpár hozta el. Ebben az időben még a gravel kategória niche-nek számított. A váz tervezése során egy újdonságnak számító megközelítést használtak – a cél a komfort és a nagy sárférőhely mellett a kis sebességnél is alacsony légellenállás volt. A kerékpár olyan jól sikerült, hogy fenekestől felforgatta a piacot és a nagyobb gyártókat is arra ösztönözte, hogy erősítsék ezt a kategóriát. A gravel kategóriára akkora igény lett, hogy a UCI 2022-re már egy 4 kontinensen zajló, 18 versenysorozatból álló Gravel Világbajnokságot is jegyez a neve alatt.

A 3T Exploro ugyan még megtalálható a cég kínálatában, de 2020-ban megérkezett a továbbfejlesztett változat, a Racemax. Az új fejlesztés nagyobb sárférőhelyet, magasabb kormánypozíciót és még jobb aerodinamikát kínál.

A 3T-nek van még egy különlegessége, ugyanis náluk elérhetőek festés nélküli vázak is. Ez pedig kitolja a kreativitás határát, hiszen egy ügyes kerékpárfényező segítségével teljesen az általunk megálmodott designnal készülhet el az új bringánk.

A 3T az elsők között jelentette be, hogy visszahozza a vázak gyártását Olaszországba, méghozzá egy speciális eljárás, a „filament winding” bevezetésével, mellyel könnyebb és erősebb szerkezeteket lehet alkotni, mint a hagyományos „pre-preg” módszerrel.

A Bringaland-nál eddig is lehetőség volt kerékpártesztelésre, de most helyet kapott a high-end gravel kategória is a választható kerékpárok között. Mostantól az Exploro Race Force AXS-el szerelt változatát is ki lehet próbálni. Az üzlet gravel kínálata pedig folyamatosan bővül az megnövekedett igényekhez igazodva.

A Bringaland tesztelői nagyon pozitív tapasztatokat szereztek az első menetpróbák alkalmával. Az új modell országúton rendkívül gyors és komfortos. A terepre szánt változatokhoz 27,5” kerék ajánlott, akár 61 mm széles gumikkal.

Ilyen bringával és felszereléssel a legdurvább köves szakasz is kellemes élmény lesz. Vidd el egy tesztkörre és próbáld ki te is!

Hirdetés
Itt olyan írásokat olvashatsz, amelyek a Flowcycle többi cikkeihez hasonlóan érdekesek és hasznosak, de elkészítésüket egy külső cég támogatta.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet