Már januárban megszületett a magyar bringasport idei első világsikere. A „bringás hercegnő”, Vas Kata Blanka az Overijse-ben megrendezett utolsó cyclocross futamon megőrizte vezető pozícióját, és U23-ban megnyerte az összetett világkupát!

Hirdetés

Szenzációs évkezdés Blankától, aki minden egyes futamon erőn felül teljesített, lelkesedése, akaratereje és különleges tehetsége szárnyakat adott neki az egész sorozat alatt. A bringás hercegnő immár korosztályos világkupagyőztesként, és valódi esélyesként áll rajthoz a jövő héten, a Belgiumban rendezendő világbajnokságon. A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) bizakodó, hiszen Blanka néhány héttel ezelőtt magabiztosan nyerte a magyar bajnokságot, majd aznap utazott is tovább Spanyolországba, ahol folytatta a nemzetközi szereplésre való felkészülést, amelynek sikerességéhez a világkupagyőzelem fényében nem fér kétség.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke szerint az idei év áttörést hozhat a magyar kerékpározásban, hiszen a fiatal versenyzőink, mint Vas Kata Blanka, Valter Attila, vagy Peák Barnabás felértek a világelithez, a sportág rekordszámú, 5 db olimpiai kvótával számol Tokióban, a szponzorok pedig kezdenek felfigyelni az tehetséges utánpótlás versenyzőkre is.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet