Csapatidőfutammal vette kezdetét a 2017-es Vuelta; apró különbségek az összetett menők között.

Hirdetés

A 13 kilométeres nyitó időfutamra látványos pályát jelöltek ki a szervezők és csak egy apróbb dombot tartalmazott az útvonal. A kanyarok több versenyzőn is kifogtak, többek között a UAE Team Emirates, a Movistar és a Lotto NL Jumbo versenyzői találták a földön magukat. A fekték inkább voltak látványosak, mint súlyosak, mindenki be tudta fejezni a szakaszt.

A legjobb időt végül az előzetes várakozásoknak megfelelően a BMC csapata hajtotta. A Samuel Sanchez doppingügyének árnyékában különösen szüksége volt erre a sikerre a csapatnak. Van Garderennel, Daniel Oss-szal és Rohan Dennisszel nem is volt kérdés, hogy esélyük lehet a szakaszgyőzelemre. Holnap Dennis viselheti majd a piros trikót.

Remek időt hajtott a Quick Step és a Sunweb is, akik 6-6 másodpercet kaptak a győztes csapattól. Az öt nagy esélyes közül Froome áll a legjobban, hiszen csapata a negyedik legjobb időt hajtotta. Nyolc másodpercre tőle ért be az Orica triója, a Yates testvérek és Chaves. Majka 12, Nibali 23, Contador 24, Aru 32 másodperc hátrányban. A Team Sky máris lépéselőnyben…

A 2017-es Vuelta a Espana 1. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet