Az esélyesek átadták a szökevényeknek a szakaszt, de ők maguk sem tétlenkedtek.

Hirdetés

Ahogy arra számítani lehetett, a durva 17. szakasz után a dombos 18. napon szünnapot vesznek ki az esélyesek, de érdekes módon nem engedték el túl könnyen az elmenést és végül akcióknak sem voltunk híján. Julian Alaphilippe, Matteo Trentin (Quick-Step Floors), Alessandro De Marchi (BMC), Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott), Nelson Oliveira, Marc Soler (Movistar), Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), Clément Chevrier, Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Alexey Lutsenko (Astana), Sander Armée (Lotto-Soudal), Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), Jérémy Maison, Anthony Roux (FDJ), Stéphane Rossetto (Cofidis), Sergio Pardilla (Caja Rural-Seguros RGA) és Aldemar Reyes (Manzana-Postobón) szökésére egészen a 61. kilométerig várni kellett.

Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy közülük kerülhet ki a győztes, hiszen a Sky vezette mezőny tíz percnél is távolabb engedte a vörös trikóra veszélytelen versenyzőket.

Négy kilométerrel a cél előtt már csak Lutsenko és Armee maradtak legelöl. Lutsenko szülinaposként reménykedhetet egy második szakaszgyőzelemben, de az utolsó emelkedőn Armée erőből leszakította a kazahot és megnyerte a szakaszt.

Hátul az élmenők sem tétlenkedtek. Contador többször is megrángatta a sort 36 kilométerrela cél előtt, és ugyanígy tett Fabio Aru is. Végül csak az olasz bírt tovább menni és náhny másodperccel a többiek előtt haza is ért. A többiek azonban összezártak, hogy az utolsó emelkedőn aztán a Trek és a Sky olyan tempót diktáljon, hogy szinte mindenkinek rosszul essenek az utolsó kilométerek. Froome és Contador vezette az utolsó 1500 métert és csak Woods tudott velük menni, mindenki más kisebb-nagyobb különbséggel ért célba a trióhoz képest. A leglényegesebb vereséget Nibali és López szenvedték el, akik 21 illetve 37 másodpercet kaptak Contadoréktól.

A 2017-es Vuelta a Espana 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet