Az elmúlt évek vitán felül legsikeresebb kerékpáros csapata, a Team Sky közleményében jelentette be, hogy névadó szponzoruk, a Sky 2020-tól nem támogatja tovább az alakulatot. A másik nagy szponzor, a 21st Century Fox sem marad.

A kihátrálás egyes feltételezések szerint azért történt, mert a projekt nagy barátja, a médiamogul Rupert Murdoch az elmúlt években elveszítette többségi tulajdonosi szerepét a 21st Century Foxban, amely vállalat 39%-ban a Sky tulajdonosa is.

Hirdetés

A felek egyébként az elmúlt évek sikereit emlegették fel a közleményben, de a 2010 óta tartó együttműködés 10 év után véget ér. A kerékpársportban ilyen hosszútávú kizárólagos névadó szponzoráció nem sűrűn fordul elő. A Team Sky az elmúlt évtizedben a Grand Tourok legdominánsabb szereplőjévé lépett elő. Hat Tour de France-t, 1 Vueltát és 1 Giro d’Italiát nyertek, és emellett számos egyhetes és egynapos győzelem fűződik a nevükhöz.

A csapat első embere, Dave Brailsford úgy tűnik, nem is aggódik különösebben a csapat jövője miatt: „A Sky távozik a következő évben, így a csapat nyitott a jövőben egy új partnerrel való együttműködésre, akinek jó lehetőség lehet megjelennie nálunk. Szeretném megköszönni a Team Sky versenyzőinek és a stábnak a múltat és a jelent és persze az összes rajongónak, akik támogattak minket ebben a kalandban. Egyelőre nem fejeztük be, előttünk áll egy újabb izgalmas év és mindent megteszünk, hogy 2019-ben még sikeresebb legyen a Team Sky.” – tartott előbúcsút Brailsford.

Nem árt tehetős szponzorokat találni majd, hiszen a Sky igazán nagynevű versenyzőkkel áll többéves szerződésben. Bernalnak, Kwiatkowskinak, Thomasnak, Rowe-nak, Froome-nak és sok más versenyzőnek is van szerződése 2020-ra vagy még továbbra.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet