Június 4-én rajtol a tengerentúlon az egyik legnehezebb gravel verseny a világon az Unbound Gravel. Az indulók több, mint harmada nem tudja befejezni a 200 mérföldes (382 kilométer) versenyt. Az esemény hihetetlenül népszerű, idén 4000 versenyzőt várnak az eseményre. 

Nem csupán a verseny különleges, de idén is lesz néhány olyan résztvevője a megmérettetésnek, akikre érdemes lesz odafigyelni.

Hirdetés

Fred Schmid például 89 éves és nem először indul az eseményen. 2021-ben egy félnapnyi hőségben szenvedés után, időn túl gurult át a 120 mérföldes ellenőrző ponton. Miután teljesen kimerült és segítséggel leszállt a bringáról, a felesége hazafuvarozta a hotelbe, ahol megszálltak. A következő teljes napot ágyban töltötte, mert máshoz már nem volt ereje. Ezután másnap felkelt, visszament az ellenőrzőponthoz és versenyen kívül letekerte a fennmaradó 80 mérföldes utat Emporiáig. Ilyen az, amikor a kor nem számít, csak a verseny és az élmény! ?

Az indulók között ott lesz Marley Blonsky is, aki szintén nem átlagos kerékpáros. Marley saját magát elhízott emberként definiálja, de elhivatott bringásként népszerűsíti a kerékpársportot. Olyan cégek álltak be már mellé, mint a Shimano, a Pearl Izumi. Marley is szereti a kihívásokat, így nem volt kérdés, hogy idén ott lesz a startvonalnál.

Peter Sagant nem kell bemutassuk nektek, de idén a 100 mérföldes távon ő is nekivág ennek az extrém kihívásnak. Peter idei versenyszezonja betegség miatt nem alakult az elvárások szerint, sokan már nem is számítanak tőle jelentősebb eredményekre. Ő azonban mindig tud meglepetést okozni, most például ezzel a versennyel. A Tour de France felkészülését szakította meg ennek az eseménynek a kedvéért. Mi biztosan szurkolunk neki is! ?

Akire pedig dobóesélyesként is számítanak, az Keegan Swenson amerikai mountain bike és cyclo-cross versenyző. Korábbi eredményei alapján esélyes lehet dobogós helyezésre is.

Természetesen ők csak kiragadott példák a népes mezőnyből, de úgy gondoljuk, hogy idén is érdemes lesz Emporia környékére odafigyelni.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet