Ahogy fejlődik az emberiség, úgy terveznek újabb és újabb találmányokat a mérnökök. Az űrtechnológiának számos, a hétköznapi életünket megkönnyítő újítást köszönhetünk. Ha nincs űrtechnológia, ma szegényebbek lennénk az üveges bébiétellel és a memóriahabos matraccal is. ? Ezúttal azonban valami olyasmit találtak ki, ami a kerékpározást is forradalmasíthatja talán egyszer.

Hirdetés

A NASA ugyanis már tesztelte azokat a kerekeket, melyeket eredetileg egy Mars expedícióhoz terveztek. A SMART Tire Company ugyanis olyan kerekeket tervezett, melyek extrém körülmények között sem szenvednek defektet, nem szükséges javítani őket.

A NiTinol+ szuperelasztikus anyagból készülő kerekek hihetetlen tulajdonságokkal bírnak! A gumiszerű, ámde fémalapú kerekbe nem kell levegő, nem lehet defektet szerezni velük és rugalmasságuknak köszönhetően újra felveszik eredeti alakjukat, bármilyen terepen használjuk is azokat. A kerékpárokra szánt változatot poli-gumi anyaggal kombinálják majd a tartósság és a megfelelő tapadás érdekében, így mindenféle kerékpáron, minden időjárási körülmény között is használható lesz majd.

Ugyan a prototípusok és a tesztek már előrehaladott fázisban járnak, jelenleg a cég még befektetőket keres a gyártáshoz. Kíváncsian várjuk, hogy pár év múlva sikerül-e betörniük a piacra ezzel a forradalmi újítással.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet