Egy régebbi, de annál tartalmasabb filmet ajánlunk most nektek az esti mozizáshoz. Szeretjük a látványos biciklis filmeket, de ha egy film még plusz tartalommal is bír, az még jobb! Ez most ugyan nem a könnyű esti kikapcsolódós mozi lesz, de higgyétek el, megéri megnézni!

A Red Bull filmjeiről az biztosan elmondható, hogy látványosak, igényesek – inspiráló őket megnézni bringásként is. A Blood Road azonban ettől sokkal több. Van mögötte egy Hollywoodba illő tartalmi szál is és egy igen komoly történelmi vonulat is. Ez a mix pedig annyira jól sikerült, hogy számos rangos filmes díjat is magáénak tudhat már ez az alkotás.

Hirdetés

A történet főszereplője az amerikai Rebecca Rusch, aki mindössze hároméves volt, amikor vadászpilóta édesapja gépét lelőtték a Vietnámi háborúban Laosz felett. Rebecca felnőtt és többszörös mountainbike versenyző kerékpáros lett belőle.

Édesapja halálának szeretett volna méltó emléket állítani azzal, hogy megkeresi azt a helyet, ahol lezuhant a repülőgépe. Az első ilyen gondolata egy vietnámi versenyen jött, majd évekig nem szabadult tőle. Végül megkereste a Red Bull Media House-t az ötlettel, akik szintén meglátták a lehetőséget a filmben.

A filmben egy vietnámi kerékpárossal, Huyen Nguyen-nel tekernek végig három országon és 1900 kilométeren keresztül a célig. Útjuk a Ho Chi Minh Trail-en vezet dzsungeleken, folyókon és barlangokon keresztül. Ezalatt mindvégig betekintést nyerünk a helyiek életébe és a történelmi szálakba egyaránt.

Amellett, hogy részesei lehetünk a két nő embert próbáló kerékpáros teljesítményének, láthatjuk a két világ kapcsolódását is. Megbocsátás, segítségnyújtás és önzetlen támogatás szemtanúi lehetünk. Az út során a legszegényebb, nincstelen helyiektől is nyitottságot és teljes támogatást kapnak.

A film azonban még ettől is többet jelent a laosziaknak. Laosz volt ugyanis a leginkább bombázásnak kitett régió a háború alatt, aminek bizony még ma is nyoma van. A taposóaknák és egyéb robbanószerkezetek a mai napig ott vannak a térségben, veszélyeztetve ezzel az ott élőket. Rebecca pedig a film bemutatása után sem hagyta abba a pénzgyűjtés azoknak, akik hatástalanítják ezeket a halálos szerkezeteket.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet