Az 1997-ben elhunyt Chris Farley komikus tulajdonjogait képviselő cég pert indított a Trek ellen, mondván, engedély nélkül használják a Farley nevet a fatbike modellek esetében.

Hirdetés

A vád szerint a Make Him Smile 2016 októberében értesítette a Trek vállalatát a jogosulatlan névhasználatról, amelyre a Trek ügyvédei bár írásban válaszoltak, a név felhasználását illetően nem jelezték, hogy felhagynának a Farley névvel.

A panasz a szokásjogok megsértésével, hamis jóváhagyással és a kaliforniai üzleti kód megszegésével vádolja a Trek vállalatát. A kár egyes becslések szerint akár 10 millió dollárra is tehető, így a Make Him Smile kártérítést követelne a Trektől, valamint utasítást adna a Trek vállalatának a Farley név további felhasználását illetően.

Eric Bjorling, a Trek szóvivője “alaptalannak” nevezte a vádakat és azt mondta, hogy a cég meglepődött ezen a jogvitán, mivel a vállalat tárgyalásokat folytatott a Farley családdal, hogy megoldják az aggályokat.

Másrészt a vád megemlíti, hogy a korábbi Farley kerékpár modellek hibás kivitelezése miatt történt visszahívása is hozzájárult a Farley név leértékelődéséhez. Ez akkoriban világszerte 4 635 kerékpárt érinthetett, amiből körülbelül 2 665 darabot értékesítettek az Egyesült Államokban.

Ennek ellenére a Make Him Smile állítja, hogy a Trek tudatosan választotta ezt a nevet, hogy ezzel elérjék a kívánt célcsoportot, akik hajlamosak lehetnek a fatbike modellek megvásárlására. A cég korábban a chrisfarley.com webes domain címének használata miatt keveredett vitákba.

“A Trek továbbra is nyitott arra, hogy a Farley család képviselőivel kapcsolatos aggodalmakat elfogadható módon megpróbálja megoldani. Szükség esetén azonban erőteljesen megvédjük magunkat az alaptalan vádak ellen.”

– mondta Bjorling.

Hirdetés
VIABicycle Retailer

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet